Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zabaleta a szezon végén elhagyja a Manchester Cityt!

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a rutinos argentin hátvéd, nevezetesen Pablo Zabaleta a szezon végén elhagyja a csapatot. 

Manchester-Citys-Pablo-Zabaleta-celebrates-scoring-their-first-goal

A 32 esztendős Pablo Zabaleta szerződése az idény végeztével lejár a Manchester Citynél, tehát a rutinos argentin szélső védő ingyen távozik az együttestől, melyet kilenc éven keresztül szolgált.

Pablo Zabaleta 2008 nyarán írt alá a Manchester Cityhez, az angol együttes 8,7 millió euró ellenében kaparintotta meg az Espanyoltól az akkoriban mindössze 23 esztendős argentin hátvédet. Zabaleta a mostani idényt kivéve végig alapembernek számított a manchesteri alakulatnál, ráadásul nem egyszer húzhatta magára a csapatkapitányi karszalagot. Minden frontot egybe véve ezidáig 332 találkozón jutott szóhoz, melyek során 11 alkalommal volt eredményes illetve 28 gólpasszt osztott ki a társai között. A Manchester City színeiben kétszer nyert meg a bajnokságot, ugyan ennyiszer a Ligakupát, míg az FA-kupát és az Angol Szuperkupát egy-egy alkalommal. A 2012/2013-as idényben megválasztották az együttes legjobb játékosának, illetve bekerült a szezon álomcsapatába is. 

Németh Boldizsár