Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba kihagyhatja a véghajrát

Paul Pogba kihagyhatja a Manchester United hátralévő két Premier League mérkőzését. Az Európa-liga döntőjében azonban már újra láthatják őt a drukkerek.

2RaVJ5H8_400x400

Paul Pogba édespaja, Fassou Antoine múlthét pénteken vesztette életét hosszú betegséget követően. A Vörös Ördögök középpályása a temetés miatt Franciaországba utazik, így a hátralévő két Premier League mérkőzésen valószínűleg nem lép pályára. Mourinho idő ad játékosának arra, hogy feldolgozza ezt a szomorú eseményt, azonban a szakember bízik benne, hogy az Európa-liga döntőjében már újra számíthat majd Pogbára.

A Vörös Ördögök az Európa-liga döntő előtt még két fontos mérkőzést játszanak a Premier League-ben. Szerdán a Southampton otthonába látogatnak, vasárnap pedig az Old Traffordon fogadják a Crystal Palace-t. Ez lesz az angol bajnokság utolsó fordulója.

A Bajnokok Ligáját érő negyedik helyről le kellett mondania a csapatnak, mivel már matematikai esélyük sincs arra, hogy megelőzzék a városi riválist, a Manchester City-t. Ennek ellenére a Vörös Ördögöknek még nem kell lemondani a legrangosabb európai kupasorozatról, mivel, ha a stockholmi Friends Arena-ban le tudják győzni az Ajax-ot, akkor automatikus indulási jogot is nyernek a kupa mellé a BL-ben.

A Vörös Ördögök már mérkőztek meg az Európa-ligában az Ajax együttesével. 2012-ben került össze a két csapat az egyenes kieséses szakaszban. Az első összecsapást két góllal nyerték a Vörös Ördögök, a második felvonást 1:2-re elvesztették. Összesítésben a United jutott akkor a következő körbe. Ezt a teljesítményt szeretnék Svédországban ismét megismételni a holland klub ellen.

kép: espncdn.com

Nagy Gábor