Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: A franciák visszavágtak, lemaradtunk a Vb-ről!

Vereséggel zárta a horvátországi U17-es Európa-bajnokságot a több sebből vérző magyar csapat, avagy a franciák visszavágtak a csoportkörös vereségért, és kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Risztesen helytállt, de hatalmas lehetőséget szalasztott el a magyar futball.

DSC_2449-e1494931651688

A tét hatalmas volt, hiszen a helyosztó nyertese egy újabb tornára, méghozzá a világbajnokságra kvalifikálhatta magát. Az UEFA döntése értelmében a szövetségi edző Szélesi Zoltán csak a lelátóról “segíthette” csapatát, míg három alapember, a csapatkapitány Szoboszlai, illetve Majnovics és Csonka is csatlakozott a szaktekintélyhez az összegyűlő sárga kártyák miatt. Mindennek ellenére végig egyenrangú ellenfelei voltunk a galloknak, akiket a csoportkörben sikerült legyőznünk. A Lyon játékosa Gouiri ezúttal is betalált, ezzel pedig újabb határozott lépést tett a gólkirályi cím felé. Ráadásul mint utóbb kiderült, kilőtte a Vb-re a franciákat. Magyarország ezáltal 6. helyezettként fejezte be a kontinenstornát, mely több mint kiváló eredmény, ám annak tudatában, hogy mekkora lehetőséget halasztottak el a srácok, jogosan lehetünk picit csalódottak, és dühösek.

Magyarország–Franciaország 0:1 (0:1)
Gólszerző:ill. Gouiri (26.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Opavszky Balázs, Mocsi Attila (Timári Norman 69.), Bolla Gergő (Kiss Tamás 52.), Arday Dominik, Kovács Krisztián, Bencze Márk, Szerető Krisztofer, Schön Szabolcs, Csoboth Kevin (Szendrei Norbert a félidőben), Torvund Alexander.

A folytatásban (elődöntők)

máj. 16. 17:45 Törökország – Anglia (Eurosport)
máj. 16. 20:30 Spanyolország – Németország  (Eurosport)

Teljes képernyő rögzítése 2017.05.16. 151205