Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszú ideig pihenhet az újpesti játékos

Ülésezett az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, s a hétvégén eltiltott Souleymane Diarrát hosszú ideig elmeszelték. A mali focistát az idei bajnokságban már harmadszor állították ki, így várható volt, hogy jó pár fordulót lesz kénytelen kihagyni. A Ferencvárost pedig újból megbüntették a bírók parkolása végett.

diarraujpestfc.hu

Íme az újpesti játékos ítélete:

Souleymane Diarra (Újpest) mint visszaeső – mert ellenfelét nyilvánvaló gólhelyzetben gáncsolta, amiért kiállították, majd a piros lap felmutatása után vehemensen reklamált a játékvezetőnél és közben két kézzel enyhén meg is lökte – 5 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Fradi pedig szokásos parkolási “bűnei” miatt fizethet. Számomra újból érdekes, hogy amit két évig megtudtak oldani, az mostanra, miként lent bűn, vagy pedig miért nem tud a bíró ott parkolnia ahol kell. Hiába a szkenner miatt már nem fizetnek a bírók végett igen. Ráadásul az oroszokkal június elején a válogatottunk barátságos meccset játszik a stadionba, hogy ha nemzetközi előírással ütközik a parkoló használata, akkor elvileg a válogatott meccs után a magyar szövetséget is megfogják büntetni. Íme a határozat:

A fegyelmi bizottság (FEB) a Ferencváros–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mint visszaesőt hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB tárgyalás megtartása után hatályában változatlanul fenntartotta az FTC-vel szembeni korábbi hasonló pénzbüntetést a Mezőkövesd elleni bajnokival (500 000) és a Budafok elleni Magyar Kupa-mérkőzéssel (400 000) kapcsolatban.”

A Diósgyőr – Vasas után a vendégek fizethetnek 200.000 Ft-ot szurkolóik viselkedése végett. (a női játékvezetőt szidták)

A FEB az Újpest–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet és politikus szidalmazása) 400 000 Ft, a Videotont mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Endrődi Dávid