Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Írországban járt a Footgolf ‘BL” mezőnye

A Dublin melletti Highfield Golf Clubban folytatódott a világ legrangosabb sorozata. A European Footgolf Tour (EFT) második állomásán Cathal Jenkinson elképesztő vasárnapi eredményének köszönhetően tudott nyerni. A magyar csapat ötödik lett a csapatversenyben, Podusil György a dobogóra állhatott a szeniorok között.

18493877_1681096138575148_1645100726_o

Hazai győzelemmel zárult az EFT második, az FIFG világranglistáján 500, az EFT pontszámításában 250 pontot érő fordulója. Az ír Cathal Jenkinson az első nap után -3-as eredménnyel a 14. helyen állt, vasárnap -11-gyel ért célba, a kettő összege pedig azt jelentette, hogy meg tudta nyerni a sorozat második állomását. A második helyen a brit Paul Oliver és a holland Björn Bulk azonos eredményt (-13) ért el, a szabályok szerint szétrúgás döntött, amiben az angolnak jött ki jobban a lépés.

A csapatversenyt a britek nyerték Írország és Szlovákia előtt, Magyarország ötödiknek futott be. Abszolút kategóriában a mieink közül Tajtyi Róbert 36., Podusil György 49. (mindkettő BFGT), Molnár Arnold 70., Kalics József 110. (mindkettő Nimród) lett.

A szenioroknál Podusil György a harmadik helyet szerezte meg, a versenyt követően a FociClub.hu-nak értékelt – ” Hoztam a szokásos nemzetközi formámat, egy jó első napi eredmény után a második napon sikerült tönkretenni a versenyemet. Ehhez hozzájárultak a második nap időjárási körülményei. Az eső és a viharos erejű szél mellett az a bizonyos pechsorozat, mely egy jó ideje már kísér, és melyről szombaton azt hittem, hogy már a múlté…! Összességében 4-5 olyan befejezés volt, amikor a labdám gyakorlatilag a lyuk peremén állt meg félig fölötte. Ezek a szituációk sokat rontottak az összképen, így nem sikerült rájavítanom az első versenynap eredményére. Mindent elmond, hogy az első és egyetlen mínuszomat a 12-es pályán értem el. Most két hétig nem footgolfozom, kihagyom az osztrák versenyt, hogy aztán május végén feltöltődve utazhassak a las vegasi versenyre, ahol az első tízet célzom meg. A “pech-csomagot” pedig igyekszem nem feladni a gépre.”

Pihenésre nincs idő, a sorozat hétvégén Ausztriában folytatódik. A versenyen 18 honfitársunk képviseli majd hazánkat. Név szerint: Badó Szilárd, Balán Zoltán, Balázsi Csaba, Bacskai Bence, Lengyel Béla, Érchegyi Csaba, Flink János, Gelencsér Gábor, Németh Gábor, Kálló istván, Kocsis Sándor, Pap Ferenc, Papp Péter, Pusztai Tamás, Lichtener Zsolt, Sain Antal, Mayer Zoltán.

Továbbá Podusil György mellett Tajtyi Róbert képviseli majd hazánkat a már fentebb említett las vegasi versenyen a tengerentúlon.

Az abszolút kategória élmezőnye két forduló után

Teljes képernyő rögzítése 2017.05.17. 121344