Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milánóban találta meg a Spurs az új védőjét?

Vészesen közeledünk az átigazolási szezonhoz és ez két okból rossz. Egyrészt azért mert töménytelen mennyiségű pletyka árad a médiából, másrészt azért mert ennél fogva nekünk többet kell dolgozni. Mindenesetre azért van néhány érdekes hír, amit érdemes feldolgozni, mint például..

Inter vs Lazio - Coppa Italia 2016/2017

Azt, hogy a Tottenham Hotspur vezetősége nem tétlenül üldögél vezetőségi bőrszékekben a nyár folyamán, hanem megrázva magukat nekiugranának az átigazolási piacnak.

Az olasz média valamilyen okból kifolyólag meg van arról győződve, hogy az angolok egészen Itáliáig rugaszkodnának el, ahol egy gyors bevásárlást hajtanának végre. Mégpedig védők terén.

Ami azért is érdekes, hiszen jelenleg az Premier League legjobb védelmével rendelkezik a Spurs.  Mindössze 24 gólt kaptak 36 találkozó alatt. Még a bajnok Chelsea is többször kapitulált. Pedig náluk még olasz edző is van. Viszont azt is látni kell, hogy a szigetországiaknak nehezen ment a több fronton való szereplés (BL csoportkörből való kiesést nehéz volt arrafelé megemészteni), így egy-egy jó kvalitású játékossal meg lehetne erősíteni a keret ezen részét.

Így azért már érthető, hogy miért pont Olaszországban kutatnak. A football-italia.net pedig arról számolt be, hogy az első célpontjuk éppenséggel Milánóban van, az Internél.

Ő pedig nem más, mint Jeison Murillo. A kolumbiai válogatott védő tavaly 2015 nyarán került a Nerazzurrihoz, ahol egy nagyon jó szezonkezdet után szépen, lassan visszaesett a teljesítménye. Jelenleg pedig többször koptatja a padot, mint az ellenfelek csontjait.

Hogy akkor miért kellene a Spursnek egy olyan játékos, aki a csapatában csereembernek számít? Murillonak kitűnő testfelépítése van, fizikálisan nagyon erős. Levegőben nem nagyon lehet megverni. Emellett pedig nagyon érzi azt, hogy szögleteknél hogyan kell berobbanni és fejelni. Bár nyilván vannak olyan területei a játéknak amiben fejlődnie kellene még.

Ilyen a technikai dolgok. Hajlamos rosszul átvenni labdákat, esetleg kicsit csacskán eltalálni azt és a felszabadítás helyet, egy passzt kap az ellenfél. Valamint  néha elfárad fejben és a játékba irányított gondolatainak száma megegyezik, annak a tollkupaknak az életben maradási esélyeinek számával, amit éppen a kollégám dobott ki az aprítóba.

Mindenesetre érdekes igazolás lehet az övé. Főleg úgy, hogy amikor a milánói klub leigazolta, akkor azt jelentették ki, hogy a játékos a jövő Interének egyik alapembere lehet. Vajon így is lesz?

Szerző: Borbély Szabolcs