Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Torinóból igazolhat az Arsenal – lapértesülés

Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben jelenleg ötödik helyen álló Arsenal együttese a nyár folyamán komoly erősítéseket tervez. Az egyik kiszemelt a Serie A-ból érkezhet, méghozzá Torinóból.

163451745-759bf005-5349-47f4-9ba8-a04d8cbc5fef

The London Evening Standard  beszámolója szerint az Arsenal szerződtetni kívánja a Juventus mellőzött gaboni játékosát Mario Leminát. Az ágyúsok a nyári átigazolási időszakban 20 millió eurós ajánlatot készülnek tenni a torinói együttesnek. Wenger együttesének egyik fő nyári célpontja lehet a sokoldalú játékos aki egyaránt a pálya közepén valamint több poszton is bevethető. A 23 éves játékos 2015 óta erősíti a zebrákat, és az Arsenal mellett a másik angol élcsapat a  Liverpool is érdeklődik a fiatal középpályás szolgálatai iránt.

Lemina pályafutását a francia Lorient együttesében kezdte ahol két szezon során 18 mérkőzésen jutott szóhoz. Pályafutása következő állomása a francia bajnokság egyik élcsapata az Olimpique Mairseille volt, ahol három szezont töltött el ezalatt 50 mérkőzésen két gólig jutott. 2015 nyarán a Juventus együtteséhez került kölcsönbe majd egy évre rá a torinói együttes végleg szerződtette 9,5 millió euró ellenében. A Juventus együttesénél azonban nem sikerült beverekednie magát a stabil kezdőbe és két szezon során 40 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot tekintve és három gólig jutott ezalatt.

A gaboni válogatott játékos szerződése 2020 nyaráig érvényes a torinói együtteshez és a mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 8 millió euróra taksálja.

Kép: tuttosport.com

Forrás: The London Evening Standard.

O.G.