Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Wenger elárulta, mikor dől el a jövője

Az idei szezon után minden eddiginél több kérdőjel övezi Arséne Wenger, az angol élvonalbeli Arsenal menedzserének jövőjét. Az “ágyúsok” idei éve távolról sem úgy sikerült, ahogy szerették volna, és természetesen felvetül a dilemma: megy vagy marad a 67 éves szakember?

wenger_arsenal

Arséne Wenger idestova bő két évtizede edzősködik az Arsenalnál. Ez idő alatt bezsebelt három bajnoki címet, hat FA-kupa-győzelmet, szintén hat alkalommal hódította el az Angol Szuperkupát, ráadásul 2000-ben UEFA-kupa-döntőbe (nyert a Galatasaray), 2006-ban Bajnokok Ligája-fináléba is elvezette övéit (2-1-re győzött viszont a spanyol Barcelona).

Az utóbbi évtized azonban nem a sikerekről szólt London piros-fehér részén, noha két FA-kupa-győzelem ebben az időszakban jött össze a hatból, az “ágyúsok” korábbi aranyérmekkel tűzdelt időszakához képest ez vajmi kevés. Az idei szezonig ellenben legalább azzal nyugtathatták magukat a drukkerek, hogy az Arsenal rendre bemasírozott a Bajnokok Ligájába (más kérdés, hogy ott az esetek jelentős részében kihullott a legjobb 16 között). Idén viszont úgy fest, ez se jön össze a gárdának, 5. helyen állnak ugyanis egyetlen fordulóval a bajnokság vége előtt, amely mindössze Európa-liga-indulásra jogosít.

Wenger tehát igencsak megosztóvá vált a szurkolók között, a tábor igen nagy része adott hangot véleményének, miszerint a következő idényt friss erővel kellene megkezdenie a 13-szoros angol bajnoknak.
Az Arsenal francia menedzsere meg is kapta a kérdést az Everton elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón: mégis mikor döntenek a jövőjéről? A mester szűkszavúan így felelt:

“Annyit tudok, hogy az FA-kupa-döntő után összeül a vezetőség.”

Ezt követően pedig hamiskás mosollyal az arcán még viccelődött is egy kicsit a szakember:

“Azt azonban megerősíthetem, hogy a soron következő mérkőzés lesz az utolsó meccsem az Emirates-ben a mostani szezonban…”

Az Arsenalnak egyébként van még esélye bekerülni a BL-be, ehhez viszont arra lenne szüksége, hogy a Liverpool pontot veszítsen a Middlesbrough elleni mérkőzésen, miközben a londoniaknak le kellene győzniük az Evertont.
Az FA-kupában finálét játszanak Wengerék, ez egyfajta mentőöv is lehet a menedzsernek, hiszen a döntőben a friss bajnok Chelsea-t kellene legyőzni. Ez pedig akárhogy is nézzük, óriási skalp lenne Arséne Wenger és csapata számára.