Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Real vagy Barca? Ez itt a kérdés! – előzetes

A hétvégén véget ér a La Liga 2016/17-es kiírása, ahol a bajnoki cím sorsa is kiderül. A Real Madrid vezeti ismét a tabellát, nekik már egy pont is elég a trófea elhódítására. A Barcelona a királyiak botlásában, és a Malagában bízhat csak, de még az Eibart is le kell győzniük. A tabella 3. és 4. helye már eldőlt, de mögöttük még nagy harcokra számíthatunk a spanyol bajnokság utolsó fordulójában. 

laligavég

Ki lesz a végső győztes?

PÉNTEK

Az utolsó forduló nyitómérkőzése a Granada – Espanyol találkozó lesz. A katalán klubnak akár még a 7. hely is esélyes lehet a bajnokságban, ehhez viszont győzniük kell, illetve az Alavesnek és az Eibarnak nem megnyernie a saját mérkőzését. A Granada már kiesett, így felszabadultan, tét nélkül játszhatnak.

SZOMBAT

Szombat délután kezdődik a Sporting Gijón – Betis mérkőzés. A Gijón is biztosan a másodosztályban folytatja a következő szezonban, a Betis viszont még elcsípheti a 14. helyet. Ezt követi este hét órakor két mérkőzés. Az egyik a Deportivo – Las Palmas. A Depor épphogy megúszta a kiesést, és már a helyezésekért sincs harcban, biztosan a 17. helyen fejezi be a szezont. A Las Palmas egy nagyon jó bajnoki rajt után, szörnyen teljesít a szezon végében. A 13. hely már nem elérhető a számukra, viszont vissza még csúszhatnak a tabellán, ha nem tudnak nyerni. A másik mérkőzés a Leganes – Alaves harca lesz. A két újonc csapat túlélte az első évét az első osztályban, de amíg az Alaves erőn felül, kiválóan teljesített, a Leganes épphogy megúszta a kiesést, egy jobb végjátékkal. A nap utolsó mérkőzése a Sevilla – Osasuna találkozó lesz. Sampaoli együttese teljesen szétesett a szezon végére, és csak a BL-selejtezőt érő 4. helyet tudták bebiztosítani. Az Osasuna már körökkel ezelőtt kiesett a La Ligából.

VASÁRNAP

Kora délután három mérkőzést játszanak vasárnap. Az egyik az Atletico Madrid – Athletic Bilbao összecsapás lesz. A “Matracosok” az utolsó mérkőzésüket játsszák a Vicente Calderon stadionban, így mindenképpen szeretnének egy győzelemmel búcsúzni a szurkolóktól. De amíg az Atletico 3. helye már biztos, addig a Bilbao még az 5. helyért harcol, hogy bebiztosítsák az Európa-liga indulást. Mindenképpen nyerniük kell, mert ha botlik a Villarreal, akkor megelőznék őket. A másik meccs a Valencia – Villarreal találkozó lesz. Mint már írtuk, a Villarreal jelenleg az 5. helyen áll, amit nem szeretnék kiadni a kezeik közül. A Valencia csalódást keltő szezont futott, a 12. helyen állnak, és maximum csak egy helyet tudnának előre ugrani. A harmadik találkozó a Celta Vigo – Real Sociedad párharc lesz. A “Kelták” lejátszották szerdán az elmaradt mérkőzésüket a Real Madrid ellen, de kikaptak a királyi gárdától. A 10. hely akár még így is elérhető lehetne a számukra matematikailag, de nincs rá túl sok esélyük. A Real Sociedad is harcban van az Európa-ligás helyekért, így biztosan nem fogják félvállról venni a meccset.

Este nyolc órakor kezdődik viszont a két legfontosabb mérkőzés, amely eldönti a bajnoki cím sorsát. A Barcelona az Eibart fogadja a Camp Nouban, ami akár könnyűnek is ígérkezhet a számukra, de az Eibarnak is fontos lenne egy győzelem, hogy ne előzzék meg őket. Nem a katalánokon múlik viszont, hogy megnyerik-e a bajnokságot, hiszen ha a Real Madrid győzni tud vagy döntetlent ér el az utolsó mérkőzésén, akkor nekik már teljesen mindegy mit játszottak az Eibar ellen. Messi egy góllal akár bebiztosíthatja az európai Aranycipőt, de másik két támadójuk is jó formában futballozik. Ez lesz Luis Enrique utolsó mérkőzése a Barcelona kispadján, és mindenképpen győzelemmel búcsúzna, ami akár még egy bajnoki címet is jelenthet a számukra.

A Real Madrid sorsa a saját kezében van, hiszen egy pont is elég nekik ahhoz, hogy elhódítsák a hőn áhított bajnoki trófeát, amit legutoljára a 2011/12-es szezonban emelhettek a magasba. A nagyon jó formában lévő Malaga lesz ellenfelük, akik a 11. helyen állnak, és egy győzelemmel ott is maradhatnának. Ebbe viszont biztosan lesz beleszólása a szintén hihetetlen formában futballozó Cristiano Ronaldónak is, aki a szerdai Celta elleni elmaradt bajnoki pótlásán kétszer is betalált. Minden esélye megvan a Real Madridnak a címre, és nem fogják hagyni, hogy kicsússzon a kezeik közül.

A 38. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

18:00 Granada – Espanyol (Sport 1) 

SZOMBAT:

17:00 Sporting Gijón – Betis  (Sport 1)
19:00 Deportivo La Coruna – Las Palmas
19:00 Leganes – Alaves (Sport 1)
21:00 Sevilla – Osasuna (Sport 1)

VASÁRNAP:

16:45 Atletico Madrid – Athletic Bilbao (Sport 1)
16:45 Valencia – Villarreal 
16:45 Celta Vigo – Real Sociedad
20:00 Barcelona Eibar (Sport 2)
20:00  Malaga – Real Madrid (Sport 1)

A tabella állás a 37. forduló után:

Névtelen