Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Mourinho kikelt magából, zárómeccsük időpontját kritizálja!

José Mourinho, az angol élvonalbeli Manchester United menedzserének egyik védjegye, hogy sajátos stílusában gyakran hangot ad karakán véleményének. Most sincs ez másként, ezúttal a Premier League zárófordulójának időpontjával nem elégedett. Oka is van rá.

mourinhoshouttothenight

Mourinho együttese, a Manchester United gyakorlatilag tét nélküli meccsen lép pályára vasárnap, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 38. fordulójában. Ugyanis immár matematikailag is biztos, hogy a “vörös ördögök” se előre, se hátra nem mozdulhatnak a 6. helyről, mely Európa-liga-indulást jelent számukra. Ellenfelük ráadásul az a Crystal Palace lesz, amely már korábban kiharcolta a bennmaradást, tehát számukra se életbevágó a mérkőzés.

Ellenben Mourinhóékra óriási próbatétel vár a jövő héten, hiszen pályára lépnek az Európa-liga fináléjában, méghozzá Stockholmban, a holland Ajax Amszterdam ellen. Mivel győzelme esetén a Bajnokok Ligájában indulhatna a United, ez a mérkőzés érthetően prioritást élvez a vörös-fehéreknél.

José Mourinho pedig egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy vasárnap-szerda kombinációban kell pályára lépniük a következő öt napban, ennek hangot is adott a Palace elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

“Akármelyik országról is lenne szó Európában, ilyen téttel bíró mérkőzést lejátszhatnának szombaton” – véli a Special One. – “Ugyanis mi biztosan hatodikok leszünk, a Palace pedig biztonságban van. Hét évet töltöttem Angliában, de soha nem láttam, hogy a Premier League vezetése igyekezne segíteni a nemzetközi porondon érdekelt csapatokat.”

Arra a kérdésre, hogy kérte-e az Angol Labdarúgó-szövetségtől a találkozó időpontjának megváltoztatását, így felelt a portugál:

“Nem vesztegetem az időmet. Nem vívok meg olyan csatát, amelyről tudom, hogy elveszett..”

Mourinho már korábban felvetette, hogy az angol bajnokság utolsó körének tartalékos csapattal futhat neki, méghozzá drasztikus mértékben. Még azt is megszellőztette, hogy pályára küldi a United U23-as csapatát, most pedig ismét erre utalt.

“Remélem, nem akartok majd megölni, amikor meglátjátok, milyen csapattal állok ki” – fogalmazott a 20-szoros angol bajnok trénere. – “Remélem, a szurkolók támogatják a csapatot, megbocsájtanak némi naivitást, némi önbizalomhiányt, és azt is remélem, hogy Big Sam megmutatja, jó barátom, a csapatát pedig nem küldi teljes erőbedobással ellenünk. Remélem, megmondja Wilfried Zahának, hogy lassítson, Christian Bentekét pedig otthon hagyja…”

Mourinho mentségére szóljon, hogy számtalan sérülés sújtja keretét, hiszen Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah és Ashley Young már korábban kidőltek, Marouane Fellaini térde a Southampton elleni szerdán vívott meccsen sérült meg, ha pedig ez még nem lenne elég, Eric Bailly eltiltás miatt hagyja ki a döntőt.