Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hétgólos mérkőzésen nyert a Dortmund!

A Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund az Alexander Nouri vezette Werder Bremen csapatát látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 34. fordulójában. 

17F7D1F5-1EC6-47B9-AADF-EA95B6B52B21

A találkozó első veszélyesebb momentumára nem kellett túl sokat várni, amit a hazai együttes részéről láthattunk. A 4. percben Aubameyang előtt adódott komolyabb ziccer, amit a gaboni támadó végül nem tudott gólra váltani, mivel Wiedwald résen volt és hárított. A 7. minutumban megtört a gólcsend, ekkor Bartels passza után Garcia került ordító ziccerbe, úgy tűnt, a vendégek védője miatt nem lesz gól a hatalmas ziccerből, ám Garcia üggyel-bajjal tovább piszkálta a labdát, amit Junuzovic a kapuba juttatott. A 15. percben Marco Reus járt közel ahhoz, hogy viszonylag rövid időn belül egyenlítsen, balszerencséjére a lövése a kapufán csattant. A 19. minutumban Guerreiro eresztett meg egy távoli löketet, melyből végül nem született gól, mivel Wiedwald a léc alá tartó játékszert szögletre paskolta. A 32. percben már sikerült egalizálnia a Borussia Dortmundnak, Kagawa remek passzát követően Marco Reus vette be az ellenfél hálóját. A 42. minutumban fordítani tudott a BVB, Dembelé átadása után Aubameyang a léc fölé varrta a játékszert. 

A fordulást követően gyakorlatilag rögtön egyenlített a Werder Bremen, a 46. percben Kruse átadása után Bartels volt eredményes. A 68. minutumban megfordította a mérkőzés állását Nouri legénysége, Junuzovic passzát követően Max Kruse emelte át Bürki felett a labdát. A 70. percben rendkívül közel állt az egyenlítéshez a Dortmund, de Wiedwald óriási bravúrral szögletre tudta paskolni Pulisic fejesét. A sarokrúgás után Marc Bartra eresztett meg egy lövést, amit Wiedwald szintén nem kis bravúrral védett. A 75. minutumban a játékvezető büntetőt ítélt a játékvezető a Borussia Dortmund javára, melyet Marco Reus magabiztosan értékesített. A 89. percben újabb büntetőt ítélt a játékvezető Thomas Tuchel csapatának, a tizenegyest ezúttal Aubameyang váltotta gólra.

Borussia Dortmund – Werder Bremen 4-3 (2-1)
Helyszín:
Signal Iduna Park
Gólszerzők: Reus(32., 75., büntető), Aubameyang(42., 89., büntető) ill. Junuzovic(7.), Bartels(46.), Kruse(68.)
Sárga:
Sokratis(11.), Dembele(61.), Sahin(62.), Kagawa(87.)  ill. Bartels(58.), Bargfrede(88.), Veljkovic(90.)
Kiállítás:

Borussia Dortmund: Bürki – Durm(Pulisic 46.), Sokratis, Ginter, Bartra – Sahin(Castro 72.) – Dembelé(Bender 90+3.), Kagawa, Reus, Guerreiro – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel.

Werder Bremen: Wiedwald – Veljkovic, Sané(Eggestein 86.), Moisander – Delaney – Gebre Selassie(Gnabry 46.), Grillitsch(Bargfrede 73.), Junuzovic, Garcia – Bartels, Kruse. Vezetőedző: Alexander Nouri.

Hoffenheim – Augsburg 0-0
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítás: