Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lyon: A gólvágó csatár megerősítette nyári távozását!

Az Olympique Lyon gólvágója, Alexander Lacazette elmondta, elérkezettnek érzi az időt, hogy elhagyja Franciaországot!

(Kép: goal.com)

“Úgy gondolom elérkezett az idő, hogy valami újat kipróbáljak! Szeretnék előrébb lépni, és mivel tudom, hogy európai szinten még nem feltétlenül jegyeznek előkelő helyen, meg kell próbálnom megugrani azt a bizonyos következő lépcsőfokot a karrieremben!” – Nyilatkozta a Lyon saját nevelésű játékosaként az első csapatban 2010-ben debütáló Lacazette.

A francia válogatott támadó a neves francia sportlapnak beszélt az Atlético Madridról is, hiszen mint ismert a nemzetközi sportsajtóban a 25 esztendős csatár következő klubjaként már többször is a “matracosokat” nevezték meg. “Az Atlético Madrid egy remek csapat. Az elmúlt években rendre ott van a Bajnokok Ligája utolsó köreiben, egy új stadionban játszik majd, és köztudott az is, hogy a klubnál mindig is elősegítették a játékosok fejlődését. Ráadásul ott van Antoine Griezmann is, akivel nagyszerű lenne, ha az U18-as válogatott után ismét egy csapatban játszhatnánk! Hasonló személyiségek vagyunk,  számomra pedig példaként szolgál az ő karrierje, hiszen a megfelelő időben döntött az előrelépésről, és mostanra egy nemzetközi sztár vált belőle!” – Így Lacazette, aki azt azért hozzátette, hogy még nem egyezett meg egy csapattal sem, egyik legfőbb célja pedig az, hogy rendezett körülmények között, szépen váljanak el egymástól a Lyonnal.

Az idei szezonban is nagyszerű góllövő formának örvendő, 44 eddigi tétmérkőzésen 35 alkalommal betaláló Lacazette legkitartóbb kérőjének az Atlético mellett egyénkébt az angol Arsenal tűnik még.