Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Döntetlen lett a kiesési rangadó

MTK – Diósgyőr, a meccs, ahol az eredmények alakulásától függően akár a Gyirmót melletti másik kiesőt is megkaphatjuk. Ha ugyanis az MTK kikap, s a Mezőkövesd legyőzi a Paksot, akkor a kék-fehérek 2011 nyara után ismét a másodosztályba süllyednének. Ezzel a tudattal kellett tehát a kék-fehéreknek pályára lépni. Igaz a Diósgyőrnek is volt tétje a meccsnek, hiszen egy vereség esetén ők kerültek volna hátrányba, hiszen az MTK megelőzte volna őket.

249146_mtk_diosgyor rangado.hurangado.hu

A meccs pikantériája, hogy az őszt még Diósgyőrben kezdte Drazen Okuka, aki azért távozott, mert posztján nagy volt a tolongás augusztusban, s mivel külföldi focistáról beszélünk hátrányba került a többiekkel szemben, hiszen a korábbi edzőnek Horváth Ferencnek figyelni kellett a légiós korlátozásra. Bódog Tamásnak ellenben kevésbé hiszen ma is négy külföldivel kezdett Karan, Vela, Mevoungou és Nono személyében, s egy ifjút Makrai Gábort is csatasorba állított. Okuka akkori fő poszt riválisa Lázár Pál azóta befejezte pályafutását, így az utóbbi időben rendre Eperjesi Gábor fut fel a jobboldalon, míg a télen Újpestről igazolt Nagy Tibor (aki egyébként MTK-nevelés) a kispadra szorult.

Diósgyőr lehetőségekkel indultunk, a legnagyobbat a 15.percben Szarka lőtte fölé.  A 22.percben Szarka passza után Makrai ugrott ki ziccerben, Baki azonban egy remek ütemű becsúszással szerelte.. A 34.percben Kanta lövését védte Antal. A 45.minutumban majdnem megszerezte a vezetést a DVTK, Makrai beadására Szarka érkezett, de pár lépésről az oldalhálóba fejelt. Így az első játékrészben már nem történt veszélyesebb lehetőség, a 0-0-ás eredmény és a Mezőkövesd vezetése az MTK búcsúját jelentette ekkor.

Az 53.percben Kanta szabadrúgását védte Antal. Majd egy perccel később Nono lövését Petkovics hárította. 72.percben Torghelle löketét Antal védte. A 83.minutumban Torghelle kiváló keresztpasszát Dausvili az utolsó pillanatban szabadította fel Poór elől. Tamási Zsolt ekkor már mindent megpróbált, a védekező Katona Máté helyére beküldte Hrepka Ádámot. A mérkőzés állása már nem változott így 0-0 lett a végeredmény, a kiesés még nem dőlt el. A Mezőkövesd és az Újpest viszont megmenekült, a Debrecen – Diósgyőr – MTK hármasból lesz meg a harmadik kieső, s a Loki és a DVTK egymással játszik jövőhéten.

MTK – Diósgyőr 0-0 (0-0)
Gól:
– ill. –
Sárga lapok:
Baki (30.p), Okuka (33.p), Vass (82.p) ill. Mevoungou (52.p), Karan (59.p), Busai (68.p)

MTK: Petkovics – Okuka, Baki, Poór, Vadnai – Katona (Hrepka 84.p), Vass Á. – Korozmán (Gera D. 71.p), Kanta J., Ramos – Torghelle vezetőedző: Tamási Zsolt
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Tamás M. – Vela, Busai, Mevoungou, Nono (Ugrai 55.p)- Novothny, Makrai, Szarka (Dausvili 80.p)  vezetőedző: Bódog Tamás

Endrődi Dávid