Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Már ma bajnok lehet a Honvéd, kieshet az MTK

A hétvégén több fontos dolog is eldőlhet a labdarúgó NB I-ben, ha a Fradi legyőzi a Videotont, a Debrecent pedig a Honvéd, akkor jövő héten nem rendeznek bajnoki döntőt, hiszen a kispestiek nyakába már most felkerülhet az arany 1993 után újra. Az MTK pedig, ha kikap a Diósgyőrtól a Mezőkövesd pedig győz a Paks ellenében, akkor a kék-fehérek szurkolói jövőre NB II-es meccsekre mehetnek a Hidegkuti-stadionba.

249146_mtk_diosgyor rangado.huPoór Patrik megküzdhet ma Velával (rangado.hu)

MTK – Diósgyőr 18:00

Hiába az új stadion, az előző évek után jövőre biztos, hogy nem játszanak nemzetközi kupameccset Sándor Károly utódai, igaz még az is kérdéses, hogy egyáltalán az NB I-ben fognak -e a következő bajnokságban szerepelni. Az MTK  a legerősebbnek vélt csapatával tud kiállni, hiszen egyedül a hosszú ideje sérült Gera Dániel fog hiányozni. A Diósgyőrből az öt meccsre elmeszelt Lipták Zoltánnak most jön a harmadik pihenőnapja, helyén továbbra is Busai Attila söprögethet, míg a sérült Radost eddig is jól pótolta Antal Botond. Ha a piros-kékek nem akarnak izgulni a hátralévő fordulóban akkor ma három pontot kell szerezniük. Minden más esetben jövő héten a Loki ellen kell kiharcolniuk a bent maradást.

vasasfc.huPapp Kristóf és Ádám párharca megismétlődhet ma (nso.hu)

Mezőkövesd – Paks 18:00

Megy a sárdobálás Mezőkövesden Tomiszlav Szivics a játékosokra, a focisták pedig a korábbi edzőre mondanak fűt-fát, hogy miért is került ennyire hátra az őszt az ötödik helyen befejező “Matyó csapat”. A héten az új tréner Radványi Miklós is elmondta véleményt, például azt, hogy a játékosok nem voltak megfelelően leedzve, így nagyon gyenge erőállapotban voltak mikor Kövesdre érkezett. A heti kupameccsen óriási pofonba rohantak bele a Vasas ellen, s kiderült az is, hogy miért nem játszanak azok, akik hétről – hétre nem kapnak szerepet. A Paks abban is különbözik a Mezőkövesdtől, hogy náluk csak magyar focisták vannak a keretben, illetve a zöld-fehéreknek már nem kell izgulniuk, illetve ők a fiatalok szerepeltetésére is figyelnek. A Paks az idei szezonban már kétszer legyőzte a Mezőkövesdet, így a hazaiak nagyon nehéz találkozó elé néznek, de jövő héten a Vasas ellen még kevesebb esélyük lehet.

190046_haladas_ujpestSopronban győzött az Újpest tavasszal, így van miért visszavágnia a Haladásnak (haladas.hu)

Újpest – Haladás 18:00

Két fordulóval a vége előtt még kiesésre esélyes az Újpest, igaz, ha ma az MTK nem nyer, akkor bent maradnak, attól függetlenül, hogy a következő két fordulóban hány pontot szereznek. Egy esetleges kék-fehér győzelemmel a lilák még bajba kerülhetnek, ezért fontosabb lenne a három pont megszerzése. A liláktól hiányozni fog a szezonban harmadszor kiállított Diarra, míg a Haladásnál a hosszú ideje sérült játékosok: Rózsa, Jánvári, Németh Márk, Bamgboye.

gyirmot-vasas nsoNovák a Vasas-kölcsönjátékosaként szomorítaná anyaegyesületét (nso.hu)

Gyirmót – Vasas 18:00

Gyirmóton kell győznie a Vasasnak. Nem, hogy kell kötelező. A kieső csapat ellenében egy olyan klubnak mely a nemzetközi kupában akar indulni minimum a három pont megszerzése. A gyirmótiaknál továbbra is a jövőt építik, hiszen az elmúlt fordulókban több focista is felkerült az NB III-as csapatból, így megnézve, hogy hasznára lehetnek -e a csapatnak.

hir.ma dvsc-honvedEsetleges győzelmével bajnok lehet a Honvéd (dehir.hu)

Debrecen – Bp. Honvéd 18:00

A Debrecen az utóbbi időben kezdi összeszedni magát, így már szinte biztos, hogy bennmaradtak az élvonalban. A Honvéd egy esetleges mai győzelemmel, s Vidi vereséggel pedig 24 év után bajnoki címet ünnepelhetne. Az előző idényben a Nagyerdei stadion már megélt egy bajnokavatást, hiszen ugyan vereséggel, de a Fradi ott szerezte meg a bajnoki címét. Ez kabalának jó lehet a Honvédnak. Igaz ahhoz, hogy ünnepeljenek a hazaúton már tudniuk kellene a másik meccs végeredményét. Azt viszont nagyjából akkorra tudják meg, mikor visszaérnek Budapestre, hiszen a meccs 20:30-kor kezd.

1Ma is a helyszínen lesz a FociClub.hu Felcsúton (Fotó: FociClub.hu)

Videoton – Ferencváros 20:30

Az előző idény ezüst és aranyérmese játszik egymással. Igaz míg a Vidi idén bajnok lehet, a Fradinál már annak is örülni kell, ha összejön a bronzérem. A zöld-fehéreknél Emir Dilaver öt sárga lapos eltiltását tölti, így nem lép pályára, helyét a Debrecen ellen hasonló okból pihenő Janek Sternberg veheti vissza a védelem baloldalán. Leandro combizom-húzódása nem jött rendben így ő is hiányozni fog, a Videotonnál pedig az alkatörést szenvedő Kovács István. A két csapat minden bizonnyal így áll fel az esti rangadóra:
Videoton: Kovácsik – Fiola, Vinicius, Juhász, Stopira – Nego, Varga J., Pátkai, Hadzic – Lazovics, Scsepovics
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Nalepa, Hüsing, Sternberg – Koch, Gera – Varga, Bognár, Moutari – Böde.
Nagy zsákbamacskát nem vettünk eme tippekkel, hiszen az előző fordulókban szinte mindig így álltak fel.

Endrődi Dávid