Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Az utolsó szalmaszálat ragadta meg a Mezőkövesd

Háromszori vezetés után tudott győzni Radványi Miklós csapata, amely így élvonalbeli maradt.

zsóry-paks

Szitáló esőben kezdődött a Mezőkövesd és a Paks bajnokija. Utóbbi már biztosan élvonalbeli lesz a következő évadban, míg a hazaiak felett továbbra is ott lebeg Damoklész kardjaként a kiesés veszélye, amit szeretnének elkerülni a sárga-kékek, ehhez képest igen langyos iramban kezdtek a csapatok. Az első valamirevaló lehetőséget Báló Tamástól láthattuk, aki huszonegyedik percben szánta el magát lövésre, öt méterrel tévesztette csak el a célt. Ezt követően az eső rákezdett, a helyzetek elmaradtak, mígnem Bacelic-Grgic egy formás támadás végén mattolta Molnár Pétert. Vezetett a Kövesd. Csak abban bízhatott ekkor a házigazdáknak szorító közönség, hogy nem esik ugyanabba a hibába a csapat, mint a korábbi fordulókban, amikor vezetéssel mentek szünetre, a második játékrészben pedig érthetetlen okokból összezuhantak, pedig könnyen kétgólos lehetett volna a vendéglátók előnye, ha Egerszegi nem a kapufára fejel. S amitől féltek, bekövetkezett: negyedóra sem telt el a második játékrészből, máris egyenlített a Paks. Bartha egy labdaszerzés után Bálót kereste, aki középre ívelt, Kulcsár Dávid pedig szépen átfejelte Tujvel felett a labdát. Nem sokkal később újfent vezetést szerezhetett volna a Kövesd, ám a frissen beállt Diallo a lécet kínálta meg fejesével. Azt azonban nem lehet vitatni, hogy mindent megtett a matyóföldi együttes, lévén Diallo ismét vezetéshez jutatta övéit, ám a hajrában Bertus büntetőből egyenlített. De még mindig nem volt vége. Igen élvezetes második félidőt produkáltak a felek. A hajrában Gohér révén a győztes gólt is megszerezték a hazaiak, amivel nagy lépést tettek az élvonalban maradás felé.

Mezőkövesd – Paks 3-2 (1-0)
Mezőkövesd, vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Bacelic-Grgic (33.), Diallo (76.), Gohér (90.) ill.: Kulcsár D. (60.), Bertus (85., 11-esből)
Sárga lapok: Bacelic-Grgic (43.), Vági (50.), Molnár G. (73.), Szeles (84.) ill.: Hajdú Á. (45.), Kulcsár D. (68.)
Kiállítva:

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák D., Szeles, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic – Molnár G., Kink (Diallo, 64.), Sós B. (Fótyik, 79.) – Strestík (Hegedüs, 90+3.)

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér B., Gévay, Zachán – Báló – Haraszti (Jelena R., 73.), Bertus, Hajdú Á., Bartha L. (Koltai, 85.) – Szakály D. (Daru B., 73.)

Gavalovits Sándor