Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Nagyon közel a kispestiek bajnoki címe

Szurkolhatnak a Videoton vereségének a Honvédnál, miután magabiztosan megverték a Debrecent, bár szorossá tették a hajdúságiak a végét.

fotó: dvsc.hu

fotó: dvsc.hu

Karnyújtásnyira került a bajnoki címtől a kispesti együttes, miután nyert Debrecenben. Nem is kezdhette volna jobban a cívisvárosi vendégjátékát a Honvéd. Már a harmadik percben megszerezte a vezetést Koszta Márk révén a fővárosi alakulat, amely így megadta az alaphangot a találkozóhoz. Kamber indításával lépett ki a fiatal középpályás, aki Eppel elé tálalt volna, azonban Osváth blokkját követően visszakerült a labda a piros-feketék tizenkilencese elé, aki higgadtan passzolt Danilovic lábai alatt a hálóba. Az igen lelkes fővárosi drukkerek eksztázisba kerültek, amit az sem szegett, hogy magára talált a korábbi hétszeres bajnok. Előbb Handzic került helyzetbe, Gróf védett magabiztosan, majd Holender rúgta fel Könyvest: 11-es! A labda mögé Holman állt, ám Gróf Dávid nagyot fogott, így aztán maradt a szűk előnye a XIX. kerületieknek. Alig pergett le az első negyede a találkozónak, midőn növelte előnyét a kispesti brigád. A gólkirályi címre pályázó Eppel léphetett ki Koszta indításával, s a hazaiak csak nézték, ahogy harminc métert gyalogol, és be is fejezi a ziccert. Ezzel pedig már nem tudott mit kezdeni a Loki, amely hiába támadott, a fegyelmezetten visszazáró Honvéd nem engedte kibontakozni Pontes együttesét. Sőt, a hajrára fordulva végleg padlóra került a piros-fehér alakulat: King szolgálta ki Kosztát, aki megduplázta önmaga, és triplázta csapata góljait. A végén még két kisebb hazai lehetőség, majd Eppel is meglőhette volna a másodikat, amennyiben a már kicselezett kapus mellett nem ér vissza egy védő. Nehezen viselte Danilovic egyébként, hogy ilyen magabiztosan vezet a Honvéd, összeszólalkozott és fojtogatta is Ferenczi Jánost, aki éppenséggel a kapus csapattársa, kapott is egy sárgát, majd a félidőben Pontes már ki sem engedte a második játékrészre.

Amit nagy elánnal kezdett a Loki, mi több szépíteni is tudott a hazai egylet: Holman szabadrúgásával szemben volt tehetetlen Gróf, majd tíz perccel később Szuk is betalált, aminek következtében felsejlett, hogy bizony nem adják könnyen azt a bajnoki címet, amelyre 1993 óta várnak Kispesten, mindazonáltal Eppel Márton gondoskodott róla, hogy azért mégse kapjon vérszemet a Debrecen a végére, sőt, Koszta Márk harmadik góljával végleg padlóra került a Loki. Ugyanakkor este negyed tizenegy tájban kiderül, bajnokként lép-e pályára a Honvéd a záró körben, netán „döntőt” játszanak a Videotonnal. Hogy ne így legyen, ahhoz a Videoton veresége kellene hazai környezetben a Ferencváros ellen.

Debrecen – Honvéd 2-5 (0-3)
Nagyerdei stadion, vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Holman (58.), Szuk (66.) ill.: Koszta (3., 36., 90+2.), Eppel (24., 81.)
Sárga lapok: Danilovic (a félidőben), Szuk (67.), Ferenczi (69.)
Kiállítva:

Debrecen: Danilovic (Verpecz, a szünetben) – Osváth (Szuk, 61.), Szatmári Cs., Brkovic, Ferenczi J. – Könyves (Filip, a szünetben), Tőzsér, Jovanovic, Mengolo – Holman, Handzic

Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Bobál D. – King (Lovric, 64.), Koszta, Nagy G., Gazdag (Vasiljevic, 61.), Holender – Eppel, Lanzafame (Hidi, 59.)

Gavalovits Sándor