Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Roma életben tartotta bajnoki esélyeit! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es szezonja az utolsó előtti, azaz a 37. fordulójához ért. A fővárosi AS Roma számára még matematikailag van esélye a bajnoki címre – gyakorlatban aligha – , a Farkasok ezt pedig azzal tartották életben, hogy a Chievo elleni meccsen hozták a kötelezőt, még ha eleinte nehézkesen is ment a dolog. A nyolcgólos meccsen végül három játékos is duplázott!

IMG_20170520_201058

A Farkasokon ma sem múlt semmi, de a Juve kezében így is a Roma sorsa (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A 8. percben került volna első ízben előnybe a Chievo otthonában a Roma, ám Salah löketét hárította Sorrentino​.

A hazaiknak ennyi kellett, bepöccentek, és a 15. percben megszerezték a vezetést! Aki ezt a meglepetést szállította, az nem más, mint Castro (1-0)!

A 28. minutumig kellett várni arra, hogy egyenlítsen a Roma. Ekkor a Farkasok részéről El Shaarawy használta ki a védelem hibáját (1-1).

Kevesebb, mint 10 perc telt el, és ismét a Chievo csapatánál volt az előny! A 37. minutumban Birsa labdáját Inglese fejelte Szczesny kapujába (2-1)!

Ezzel viszont még nem volt vége a gólok sorának az első félidőben! A 41. percben Salah lövést még védte a hazai hálóőr, majd a két perccel később a Farkasok támadója már sikerrel járt, újra iksz lett az állás (2-2)!

Ezzel ki is alakult az első félidő eredménye, amely egy darabig a szünet után is kitartott.

De hiába tartott ki ezzel együtt a Chievo is az 58. percig, ekkor már a Roma került előnybe! El Shaarawy megint jókor volt jó helyen, ezúttal pedig a kipattanót vágta be a vendégek játékosa, másodjára is eredményes tudott lenni ezzel a meccsen (2-3)!

A 75. percben Manolas révén növelhették volna előnyüket a Farkasok, de a görög játékos fejese a kapusé lett.

Ezzel szemben két perccel ezután Salah is duplázni tudott, kettővel ment a Roma (2-4)!

Végül szépített még a Chievo, Inglese is beállt a duplázók sorába, miután Pellissier szögletét vágta be (3-5).

A végére viszonylag sima lett a Roma győzelme, de az első félidőben igencsak megszenvedtek Spaletti labdarúgói a Chievoval. Matematikailag még így van esélye a fővárosi klubnak a bajnoki címre, de ez a gyakorlatban nagy eséllyel nem így fog alakulni, holnap bebiztosíthatja újabb Scudetto-ját a Juve. Persze még jelen állás szerint bármi lehet, jelenleg egy pont a két rivális közti különbség a Juventus javára, de a torinói klub számára ugye még hátra van az aktuális fordulós bajnokija.

SERIE A – 37. FORDULÓ

Chievo – AS Roma • 3-5 (2-2)
Helyszín: Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Vezette: Antonio Damato
Gólszerzők: Castro (15.), Inglese (37., 86.), ill. El Shaarawy (28., 58.), Salah (42., 77.), Dzeko (83.)
Sárga lapok: Castro (15.), Radovanovic (47.), ill.
Kiállítás:

Chievo: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini (Frey, 57.), Cesar, Gobbi – Depaoli, Radovanovic, Bastien – Castro (Pellissier, 46.) – Inglese (Vignato, 87.), Birsa. Vezetőedző: Rolando Maran

AS Roma: Szczesny – Rüdiger, Manolas, Fazio, Emerson – Paredes, De Rossi, Strootman – Salah (Perotti, 82.), Dzeko (Totti, 86.), El Shaarawy (Naingollan, 71.). Vezetőedző: Luciano Spaletti

https://youtu.be/xC_mIgL3Ki4

Nagy Dávid