Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Villarreal a Valencia legyőzésével indulhat az El-ben – videóval

Nem sikerült győzelemmel búcsúznia Vorónak a Valencia kispadjáról, viszont a Villarreal nagyon sokat ért el azzal, hogy legyőzték a “Denevéreket”. Fran Escriba csapata simán tudott győzni, ezzel pedig elérték az automatikus Európa-liga indulást érő 5. helyet a bajnokságban. A Celta Vigo – Real Sociedad mérkőzés igen drámaira sikeredett, hiszen a baszkok az utolsó percben egyenlítettek ki, ami azt is jelentette a számukra, hogy részt vehetnek a nyáron az Európa-liga selejtezőkörében. 

w_900x700_21174701valencia-villarreal22

Forrás: laliga.es

Valencia – Villarreal: 1-3 (0-1)
Helyszín: Estadio de Mestalla (Valencia) Vezette: Fernández Borbalán
Gólszerzők:  Nani (54.) ill. Soldado (1.), Trigueros (58.), Sansone (88.)
Sárga lapok: Zaza (34.), Parejo (71.) ill. Costa (4.), Bakambu (67.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Jaume, Santos, Montoya (Munir, 70.), Mangala, Gaya, Soler, Parejo, Nani (Makkali, 88.), Rodrigo (Mina, 80.), Cancelo, Zaza. Vezetőedző: Voro

Villarreal: Fernandez, Mario Gaspar, Bonera, Alvaro, Costa, dos Santos, Trigueros, Bruno, Soriano (Sansone, 74.), Bakambu (Hernandez, 87.), Soldado (Adrian, 68.). Vezetőedző: Fran Escriba

Kiegyenlített mérkőzés volt, ám a Villarreal helyzetkihasználása sokkal erősebb volt a Valenciánál, ami a végeredményen is meglátszik. Rögtön az 1. percben megszerezte ugyanis a vezetést a vendég csapat. A védelem hatalmas hibájának köszönhetően Roberto Soldado könnyedén lőhetett a hálóba. A Valencia próbált támadni, de a vendégek nagyon jól védekeztek. A 15. percben  Trigueros szakadt le védőjéről és került ígéretes helyzetbe a keresztlabda átvétele után, de lövése elkerülte a jobb kapufát. A 18. percben ott lehetett volna az egyenlítés lehetősége a Valenciának, amikor Daniel Parejo lövését védte bravúrral Fernandez kapus. Az első játékrészben már nem volt nagyobb helyzet.

A második félidőben az első nagy lehetőségre az 52. percig kellett várni, amikor is Cedric Bakambu vett át egy hajszálpontos passzt a kapu előterében, de lövése épp csak a kapu mellé ment. Aztán két perccel később a Valencia jöhetett egy támadással, és össze is jött nekik az egyenlítés. Rodrigo lőtte középre félmagasan a labdát, amire Nani ugrott a legmagasabbra,  és elfejelte a labdát egyenesen a kapu bal felső sarkába. Nem örülhetett viszont túl sokáig a Valencia, hiszen ismét két perccel később, az 58. percben a Villarreal növelte az előnyét. Dos Santos adta be a labdát laposan, középre épp Trigueros elé, aki a jobb alsó sarokba lőtte a játékszert. Ezután is próbálkozott még a Valencia, például a 65. percben, amikor Simone Zaza rontott el egy óriási helyzetet, és a kapu mellé lőtt. A 71. percben ismét az olasz csatár került a középpontba, amikor egy beadás után fejelhetett, de Fernandez óriásit védett. Hiába támadt sokat a Valencia, nem tudta kihasználni a helyzeteit, és ezt meg is bosszulta a Villarreal, amikor a 88. percben lezárták a meccset a harmadik góljukkal. Adrian tette a labdát Nicola Sansone elé, aki közelről kilőtte a bal felső sarkot. A Valencia ezzel nem tudott előrébb kerülni a tabellán, a Villarreal viszont az 5. helyen végzett.

Celta Vigo – Real Sociedad: 2-2 (0-0)
Gólszerzők:  Iago Aspas (54. – büntetőből), Hjulsager (90.) ill. Oyarzabal (82.), Juanmi (90+4.)
Sárga lap: Cabral (28.), Roncaglia (42.) ill. Illaramendi (74.)
Kiállítás: – ill. –

Jobban játszott a Real Sociedad a mérkőzésen, az első félidőben azonban nem született gól. A második félidőben többet jött előre a hazai csapat, aminek meg is lett az eredménye az 54. percben, hiszen megszerezték az első gólt, igaz, büntetőből. Inigo Martinez rángatta meg ellenfele mezét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Iago Aspas állt be, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget. Sokáig úgy tűnt, hogy nem tudja kihasználni a helyzeteit a vendég csapat, aztán a 82. percben csak összejött az egyenlítés. Mikel Oyarzabal érkezett remekül Xabi Prieto labdájára a büntetőterület szélén, majd pontos lövést mutat be, beküldve a labdát egyenesen a bal alsó sarokba. Ezután érkezett a dráma a mérkőzésen, hiszen a 90. percben ismét megszerezte a vezetést a Celta Vigo. Andrew Hjulsager szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a bal felső sarokba ment. Itt viszont nem volt még vége a mérkőzésnek, hiszen az utolsó percben egyenlített ismét a Sociedad, ráadásul nagyon fontos gólt szerzett. Canales végezte el a szögletet, amit követően Juanmi ugrott a legmagasabbra a kapu előtt és a kapu jobb oldalába fejelt. A Real Sociedad ezzel beért a 6. helyre a tabellán.