Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Torres duplájával búcsúzott az idénytől az Atleti – videóval!

Elérkezett a spanyol bajnokság utolsó fordulója, ahol ráadásul az Atletico Madrid is lezárhatta a 2016/17-es szezont, amely nem sikerült túl jól.

Kép: AS

Kép: AS

Már nem maradt kérdés az Atleti-szurkolók számára az utolsó fordulóra, hiszen a Matracosok bárhogy is végezhettek Bilbao ellen, mindenképp a harmadik helyen zártak. A baszkok ezzel szemben még kapálóztak, hogy megcsípjék valahogy az El-selejtezős 6. helyet, de a befejezés az ő oldalukról sem volt gördülékeny. A híradások szerint Ernesto Valverde biztosan elhagyja az Athletic Bilbaót és a következő szezont már a Barcelona kispadján kezdi meg – a bejelentés a spanyol sajtó szerint a kupadöntő utánra várható. Ha tehát igazak a hírek, ez Valverde mester utolsó bajnokija a csapat élén, ami nyilván nem hat felszabadítólag a játékosokra.

Ez meg is látszott a sötét mezes vendégeken, akik elég dekoncentráltan kezdtek. Az amúgy nem túl nagy iramú meccsen. Még úgy sem jutottak semmire ellenfelükkel szemben, hogy a madridiaknál alig maradtak védők: Thomas és Saul is a hátsó alakzatban kapott helyet Savic és Lucas oldalán. Elöl viszont teljes volt a létszám, ami meg is látszott a produktumon. Különösen Thiagót volt jó látni, a portugál ugyanis egy hosszú sérülés után épült fel és tért vissza. Meg is adta a módját: egy fantasztikus mélységi passzal ugratta ki Griezmannt a 8. percben, aki fejjel továbbított éktársához, Fernando Torreshez, a gól pedig nem is maradt el.

A gyors találatot követte is egy másik azon nyomban. Alig három perccel az első után Torres duplázni tudott, méghozzá egy szép akció végén Koke asszisztját követően. Mindez azt jelentette, hogy nagyjából 10 perc alatt eldőlt a meccs. A vendégek sem nagyon tudták elhitetni, hogy ez másképp volna. Hiába szereztek labdát, nem tudtak mit kezdeni támadásban. Sem az akarat sem az ötlet nem volt meg, így még az a szedett-vedett madridi védelem is gond nélkül féken tudta őket tartani. Emellé pedig az iram sem volt nagy – leginkább egy kellemes vasárnapi focizgatás volt ez, a stadiont búcsúztató, éneklő Atleti-fanokkal.

Kép: AS

Kép: AS

Igazából sokáig nem volt okunk ezt másként gondolni. A második félidőben aztán valamivel kezdett komolyodni a helyzet. Egyre többször került helyzetbe az Atletico, de ziccereiket sorra ki is hagyták. Országos egyes volt ez, de a hajrá végül hozott némi izgalmat is: a csereként beállt Inaki Williams egy szerencsés góllal szépített, így felvillant egy reménysugár a baszkok előtt. A sötét mezesek próbálkoztak is, ám a felpörgő Atleti végül bebiztosította győzelmét. A klubtól búcsúzó Tiago helyére beállt Correa vette be a kaput, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Az Atletico Madrid tehát így végképp kényelmesen zsebelte be a harmadik pozíciót és vele a BL-főtáblás helyet. A Bilbao ezzel szemben éppen hogy, de lecsúszott az Európa ligáról, mert a másik pályán a Real Sociedad döntetlent játszott a Celta Vigóval. Ők tehát a végén nem örülhettek.

https://www.youtube.com/watch?v=as8Wr4dDgAI

Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-1
G.: Fernando Torres (8., 11.), Inaki Williams (71.), Correa (89.)

Atletico Madrid: Oblak – Saul Niguez, Lucas, Savic, Thomas – Carrasco (Gaitan), Gabi, Thiago (Correa), Koke – Fernando Torres (Gameiro), Griezmann. Edző: Simeone.

Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Balentóziaga, Laporte, Alvarez Lopez, de Marcos – Iturraspe (Inaki Williams), San Jose – Muniain, Benat (Rico), Raul Garcia (Susaeta) – Aduriz. Edző: Valverde.

Baranyai Balázs