Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Kiütéssel nyert az Atlanta, kikapott a Dallas és a Kansas is – videóval

Ma hajnalban is játszottak a tengerentúlon, ahol az MLS 12. fordulójának meccsei zajlottak. Az Atlanta a szezon eleji önmagára kezdett hasonlítani, miután simán kiütötte a Houstont. Ezen kívül botlott a Dallas, és kikapott a Kansas is, míg a Philadelphia otthon fordított, és hozta a kötelezőt.

IMG_20170521_103000

Almirón (közepén) mesterhármast lőtt a Houston ellen! (forrás: twitter.com/MLS)

Az Atlanta elképesztő lendülettel rohant át a Houstonon magyar idő szerint ma hajnalban. Az újonc együttes szezon eleji önmagát idézte, Almirón pedig triplázott! A legvégén a Dynamo gólfelelőse tudott szépíteni tizenegyesből, a vége viszont így is nagyon sima, 4-1-es hazai siker lett, melyet már a szünet előtt megalapozott az Atlanta gólvágója. A Houston még így is második nyugaton, az újonc pedig kezdve újra magára találni még csak a nyolcadik keleten.

Atlanta United – Houston Dynamo • 4-1 (2-0)
Helyszín: Bobby Dodd Stadion – 44.893 néző
Gólszerzők: Almirón (30., 42., 80.), Gressel (86.), ill. Torres (90. – büntetőből)


A Philadelphia Union otthonában meglepetésre gyors góllal került előnybe a sereghajtó Colorado Rapids. Calvert 15. percben szerzett találata a szünetig ki is tartott, ám a fordulás után fordult az állás is. Sapong előbb büntetőből talált be, majd megfogyatkozott az elején vezetést szerző Calvert egy percen belüli két sárga lapja miatt a Colorado​. Ezután jött Medunjanin 75. percben szerzett gólja, amivel eldőlt a három pont sorsa. A Colorado nyugaton továbbra is az utolsó, míg a Philadelphia kezd felkapaszkodni, és jelenleg a hetedik a Keleti Főcsoportban.

Philadelphia Union – Colorado Rapids • 2-1 (0-1)
Helyszín: Talen Energy Stadion – 18.399 néző
Gólszerzők: Sapong (67. – büntetőből), Medunjanin (75.), ill. Calvert (15.)
Kiállítás: – , ill. Calvert (69.)


A Sporting Kansas City az utóbbi fordulókban nagyon belelendült és feljött az élre, ám a Vancouver Whitecaps otthonában ezúttal hárommal is kikaphatott volna Sallói csapata, a vége viszont “csak” 2-0 lett. Ehhez az is kellett, hogy Montero az 53. percben tizenegyest hibázzon, de így is magabiztosan nyert a kanadai együttes. Egyébiránt a Kansas magyar fiatalja a kispadról nézte végig csapata vereségét, ezúttal Sallói Dániel nem jutott szerephez. Veresége ellenére továbbra is az élen áll a Sporting a Nyugati Főcsoportban, a Vancouver pedig ugyanitt a hatodik.

Vancouver Whitecaps – Sporting Kansas City • 2-0 (1-0)
Helyszín: BC Place – 21.020 néző
Gólszerzők: Techera (40.), Parker (67.), ill.


A hajnali meccsek sorát a Dallas hazai szereplése zárta. A tavalyi szezon alapszakaszának győztese egy hajrábeli góllal kapott ki a felkapaszkodó San José Earthquakes ellen. A vendégek ezzel együtt a texasi klub 6 meccses veretlenségi szériáját szakították meg. Győzelme ráadásul azt eredményezte a San Josénak, hogy az Earthquakes feljött a Dallas nyakára, így már a negyedik nyugaton, pontszámban is azonosan állva, mint az előtte álló, ezúttal legyőzött együttes.

FC Dallas – San José Earthquakes • 0-1 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadion – 14.020 néző
Gólszerzők: – , ill. Hyka (81.)

Nagy Dávid