Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Újból nyert a Chicago, javított a címvédő, míg botlott a Toronto – videóval

Az MLS 12. fordulójának nyitányán a Toronto New Yorkban botlott, de a pontszerzés így is meglett. Az elmúlt este pedig pályán volt Nikolics, aki remekelt, és akár 3-4 gólt is lőhetett volna, de ezúttal elmaradt a magyar találat, ám a Chicago így is nyert. Tegnap este győzött még a címvédő is, a Montreal pedig a 2015-ös bajnokot ütötte ki!

IMG_20170521_102354

Bradley Wright-Phillips nagyszerű gólt lőtt a Torontónak (forrás: twitter.com/NewYorkRedBulls)

SZOMBATRA VIRRADÓ HAJNALBAN

Magyar idő szerint szombatra virradó hajnalban kezdődött meg az aktuális forduló a tengerentúli élvonalban, ahol a New York Red Bulls a jó formában lévő Torontót fogadta.

A félidő hajrájában született meg a találkozó első gólja, amelyet a hazaiak gólfelelőse, Bradley Wright-Phillips lőtt ollózó mozdulattal (1-0)!

Ezen kívül nem volt túl emlékezetes az első félidő – a hazaiak összesen kétszer, míg a vendégek egyszer sem találták el az ellenfél kapuját.

A szünet után fordult a kocka, a vendégek mezőnyfölénye még nagyobb lett, és veszélyesebb volt kapura a Toronto, míg a hazaiak csak egyszer találták el a kaput. A 70. percben egalizált is Cheyrou szuper csukafejesével a kanadai együttes (1-1). Tíz perccel ezután a fordítás is meglehetett volna, ám Altidore tizenegyest rontott, Robles hárítani tudta a pontrúgást! Ezek után már a lefújásig sem változott az eredmény, és igaz, nem nyert a Toronto, de így is 7 meccs óta veretlen a kanadai csapat, mely ebből 6-szor nyert! Ezzel szemben a New York Red Bulls zsinórban 4 bajnoki óta nyeretlen, és ez idő alatt 3-szor kapott ki.A Toronto első helyét így sem veszélyeztette semmi keleten.

New York Red Bulls – Toronto FC • 1-1 (1-0)
Helyszín: Red Bull Arena – 21.025 néző
Gólszerzők: Bradley Wright-Phillips (38.), ill. Cheyrou (70.)


SZOMBAT ESTE

IMG_20170521_103046

A piros mezes Chicago 2013 után győzte le ismét a DC Unitedet (forrás: twitter.com/MLS)

Szombaton este Nikolicsék, vagyis a Chicago Fire csapata lépett pályára idegenben a DC United washingtoni otthonában.

A jó formában lévő Chicago a jó formában játszó Nikolics révén számtalanszor előnybe kerülhetett volna, de először egy védő blokkolta a magyar támadó lövését nagy helyzetben, majd távoli lövését fogta Hamid kapus, a félidő vége felé pedig nagy védést mutatott be a hazai hálóőr. Az első félidő gól nélkül ért véget, de egyértelműen a Chicago dominált, míg a DC United eléggé durván, de a bíró által megtorlatlanul játszott.

Ez utóbbi nem sokban változott a szünet utánra sem, de a góltalanság az 52. percben véget ért! Ekkor Solignac jól indította a leshatár mögött kilépő Accamot, utóbbi pedig kilépve balról érkezve zseniális gólt tekert a hazai kapuba (0-1)!

Nikolics továbbra is villogott, de a gól nem akart összejönni. A hajrájához érve Schweinsteiger az alapvonal mentén mutatott be zseniális cseleket, majd adott nagyszerű passzt a magyar támadónak, aki viszont fölé vágta a labdát. De semmi baj, Niko zseniálisan játszott, ziccerekig jutott, s a 91. percig a pályán is volt. A három pont pedig ismét a Chicagóé lett, s a Fire 2013 után először győzte le a DC-t, ráadásul zsinórban 3 győzelmét aratva már 4 meccse veretlen a csapat, amely felugrott keleten a második helyre!

DC United – Chicago Fire • 0-1 (0-0)
Helyszín: RFK Stadium – 20.618 néző
Gólszerzők: – , ill. Accam (52.)


IMG_20170521_103100

A Montreal a Portland kiütése kapcsán ünnepelhetett (forrás: twitter.com/MLS)

Pályán volt még a Montreal is, az Impact pedig a 2015-ös szezon bajnokcsapatát, a Portland Timbers együttesét fogadta.

Már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Montreal – előbb Piatti talált be tizenegyesből (1-0) majd a félidő hajrájában Fisher is eredményes volt (2-0). Az pedig még a 18. percben csak olaj volt a tűzre, hogy Chara kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a vendégek! Ugyanakkor a szünet előtt, még a hosszabbításban Valeri gólja révén felsejlett a remény a Portland pontmentésére, hiszen szépített a Timbers (2-1)!

A fordulás után kevéssel Piatti újból betalált (3-1), majd a kiütéses hazai sikert Oyongo biztosította be a 77. percben (4-1). A vége tehát háromgólos kanadai siker lett. Egyébként mindkét csapat hullámvölgyben van, de a Montreal helyzete sokkal rosszabb, ugyanis az Impact csupán az utolsó előtti keleten, míg nyugaton az ötödik a Timbers.

Montreal Impact – Portland Timbers • 4-1 (2-1)
Helyszín: Stade Saputo Stadion – 19.138 néző
Gólszerzők: Piatti (13. – büntetőből, 50.), Fisher (43.), Oyongo (77.), ill. Valeri (45+1.)
Kiállítás: – , ill. Chara (18.)


IMG_20170521_102945

Shipp gólja döntött a Seattle javára a Real Salt Lake ellen (forrás: twitter.com/MLS)

A tegnapi nap utolsó meccsére Seattle-ben került sor, ahol a címvédő Sounders a Real Salt Lake-et fogadta.

A nem túl jó formában lévő Seattle a szünet előtt Shipp révén előnybe került (1-0), majd kettővel is mehetett volna a Sounders a folytatásban, de Dempsey büntetője kimaradt, Rimando jól érezte az irányt, így nem változott az eredmény. Ennek ellenére végül az egy hazai gól is elég volt a címvédő sikeréhez, amely zsinórban 3 vereség és egyben 4 nyeretlen meccs után győzött, és jött fel a 7. helyre a nyugaton, míg a Real Salt Lake továbbra is csupán utolsó előtti szintén a Nyugati Főcsoportban.

Seattle Sounders – Real Salt Lake • 1-0 (1-0)
Helyszín: CenturyLink Field – 40.588 néző
Gólszerzők: Shipp (43.), ill.

Nagy Dávid