Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Milan selejtezik az El-ben, az Atalanta főtáblás! – videóval

Az AC Milan a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37., utolsó előtti fordulójában El-selejtezős helyre lépett előre, míg az Atalanta történelmet írva be is biztosítta az Európa-ligabeli főtáblás szereplését! A fentebbiekel egyidőben a Sassuolo kiütéses gólparádét rendezett!

AC+Milan+v+Bologna+FC+Serie+A+Vgm2YkHZwiyl

Katarzis Milánóban – az AC Milan Európa-liga selejtezőbe jutott, s a sikerből Honda is góllal vette ki a részét! (forrás: zimbio.com)

A milánói klub számára a cél a bajnokság végére, hogy legaláb El-selejtezős helyen végezzen. Hazai pályán az AC Milan az utolsó előtti körben a Bolognát fogadta a San Siroban, Nagy Ádám pedig a kispadról nézte végig a mérkőzést. A papírforma a hazaiak mellett szólt, ezt pedig már “csak” érvényesítenie kellett Vincenzo Montella csapatának.

Úgy tűnt, a második percben már vezet is a Milan, de Lapadula gólját les miatt nem adták meg. A 14. minutumban is ő próbálkozott, akkor pedig kevéssel lőtt a kapu mellé. Úgy tűnhetett ekkor, hogy érik a hazai gól, ám innentől kezdve semmi érdemleges nem történt a szünetig! A Milan csupán egyszer talált kaput, a Bologna pedig egyszer sem!

Ez utóbbi a vendégek részéről a lefújásig meg sem változott, viszont a Milan számára összejött a gól! A 67. minutumban Lapadula ismét lesgólt szerzett. Viszont Fernandez labdája után Deulofeu találatát már megadta a játékvezető, előnybe került a 70. percben ezzel a hazai klub (1-0)!

Hamar jött ezután az újabb milánói gól, ugyanis a 73. percben már kettővel ment a házigazda! Honda elképesztő szabadrúgása akadt be védhetetlenül a Bologna kapujába (2-0)!

A 92. percben végül Lapadula harmadjára már szabályos gólt szerzett, Fernandez pedig második gólpasszát adta a meccsen (3-0)!

A Milan ezzel a győzelmével biztosan Európa-liga selejtezőt játszhat!

AC Milan – Bologna • 3-0 (0-0)
Helyszín: San Siro. Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: Deulofeu (70.), Honda (73.), Lapadula (90+2.), ill.
Sárga lapok: Deulofeu (70.), Cutrone (90+2.), ill. Helander (6.), Gastaldello (72.)

AC Milan: Donnarumma – Gomez, Paletta, Romagnoli – Deulofeu (Cutrone, 85.), Pasalic, Montolivo, Bertolacci (Fernandez, 46.), Vangioni – Bacca (Honda, 58.), Lapadula. Vezetőedző: Vincenzo Montella

Bologna: Mirante – Mbaye (Krafth, 64.), Gastaldello, Helander, Torosidis – Di Fransesco (Okwonko, 15.), Donsah, Verdi, Taider, Krejci (Rizzo, 56.) – Destro. Vezetőedző: Roberto Donadoni

VIDEÓ HAMAROSAN!


A bennmaradásért harcoló, és ebből kifolyólag pengeélen táncoló Empoli az Atalantát fogadta. A vendégek múltkor bebiztosították európai kupaszereplésüket, mindensetre egy győzelemmel biztossá tehette a bergamói csapat, hogy az Európa-ligában selejteznie se kelljen. Elég hamar előnybe is került az Atalanta, ugyanis a 13. percben Gomez talált a hazai kapuba (0-1).

Több gólt nem hozott a meccs, de az Atalanta ezzel is történelmet írt, hiszen már biztos, hogy a bergamói klub az Európa-liga főtábláján kezdheti meg a következő szezonban a nemzetközi kupaszereplést!

Ezzel együtt az Empoli még továbbra sem kieső, de az utolsó forduló dönt a csapat sorsáról.

Empoli – Atalanta • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Gomez (13.)


A Sassuolo – Cagliari összecsapásnak már érdemi tétje nem volt, el is engedték magukat rendesen a csapatok, főleg a hazai együttes, amely tarolt!

13 percnyi játék után már három góllal vezetett a Sassuolo! A gólgyártást a 7. minutumban Magnanelli kezdte meg, aki Berardi szöglete után volt eredményes (1-0), majd a 12. percben Berardi maga is betalált (2-0), szinte rögtön ezután pedig Politano lőtt távolról óriási gólt (3-0)!

Ezután összejött a szépítés a vendégeknek – a 25. percben Isla beadása után Sau fejelt gólt (3-1).

A hazai együttes viszont még nem állt le, hiszen a 34. percben Sensi szabadrúgása akadt be a Cagliari kapujába (4-1)!

A hajrában még szépített volna a Cagliari, ám Sau lövését Consigli védte! Így négygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok pihenni.

A fordulás után is igyekezett zárkózni a vendég együttes, de Consigli ismételten nagyot mentett, amikor az 52. percben Bruno Alves lövését hárította. Viszont négy perccel ezután mélyült a vendégek helyzete, Borriello kezezett, tizenegyest kapott a Sassuolo, melyet pedig Iemello lőtt be (5-1)!

Végül a 61. percben csak összejött a Cagliari második gólja is – ekkor Tachtsidis ívelése után Ionita fejelt a kapuba (5-2).

A legvégén a pontot az i-re Matri tette fel, kinek góljával végül 4 lett közte a különbség, a Sassuolo simán ütötte ki a Cagliarit (6-2)!

Sassuolo – Cagliari • 6-2 (4-1)
Gólszerzők: Magnanelli (7.), Berardi (12.), Politano (13.), Sensi (34.), Iemello (56.), Matri (90.), ill. Sau (25.), Ionita (60.)

Nagy Dávid