Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Papíron a Napoli is versenyben maradt a bajnoki címért! – videóval

Elméletben a Serie A 2016/2017-es szezonját a Napoli is megnyerheti, miután az utolsó előtti, 37. fordulós mérkőzését kiütéssel nyerte meg a nápolyi klub tegnap este. Veresége ellenére viszont a Fiorentina számára is fontos lehet a véghajrá, ha botlik a Milan, hiszen a firenzei alakulat versenyben lehet az Európa-liga selejtezőt erő utolsó, 6. helyért.

IMG_20170521_081120

Mertens ismét csapata legjobbja volt – a belga egy gólpasszal, és két góllal járult hozzá a Napoli újabb sikeréhez (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Napoli – Fiorentina összecsapás tétje egyik klub számára sem volt kicsi az olasz élvonal utolsó előtti fordulójában. A nápolyi együttes számára a bajnoki cím megszerzésére is lehetett még matematikai esély, míg firenzei részről Sousa legénysége az El-selejtezőre hajt.

Hamar megszületett a találkozó első gólja, ugyanis a 8. percben a hazaiak egyik védője, Koulibaly lőtte be a kipattanót (1-0)!

Tíz perccel ezután Insigne növelte volna a hazai előnyt, de szép szólója után kevéssel mellé ment a próbálkozása. A 26. minutumban még közelebb járt az újabb gólhoz a Napoli, mikor Mertens a kapufát találta el! Fél órához érve a vendégek egyenlítettek volna, de Ilicic igyekezetének Reina állt ellent egy nagyszerű védéssel.

Ezek után viszont nem sokkal érkezett az újabb hazai gól! A 36. percben Insigne közelről váltotta gólra Mertens passzát (2-0)!

A második félidőben is folytatódott a gólgyártás, s az 57. minutumban már hárommal vezetett a Napoli! A belga gólvágó, vagyis Mertens a szöglet után volt ekkor eredményes, miközben eldőlni látszott a meccs (3-0)!

Viszont alig három perccel ezután Ilicic számára sikerült a szépítés, csökkent tehát a vendégek hátránya (3-1).

Ám hiába csökkent a Fiorentina hátránya, Mertens hamar eljutott a duplázásig! A 64. minutumban a támadó a kipattanót juttatta a kapuba (4-1).

A meccs lényegében ezzel úgy tűnt, el is dőlt, igaz, a végén még Babacar révén szépíthetett volna a vendég együttes, ám Reina a helyén volt a 85. percben. A Napoli újabb könnyed sikere pedig egyben azt is jelenti, hogy még a nápolyi klub is versenyben van papíron a bajnoki címért, ám ma délután a bennmaradásért küzdő Crotone ellen megvédheti címét a Juventus. Ezzel szemben a Fiorentina pedig a Milan botlásában bizakodhat, hogy összejöhessen az Európa-liga selejtező Sousa csapatának.

SERIE A – 37. FORDULÓ

Napoli – Fiorentina • 4-1 (2-0)
Helyszín: Stadio San Paolo. Vezette: Nicola Rizzoli
Gólszerzők: Koulibaly (8.), Insigne (36.), Mertens (54., 67.), ill. Ilicic (60.)
Sárga lapok: Albiol (43.), Koulibaly (49.), ill. Vecino (58.)
Kiállítás:

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski, Jorginho (Diawara, 69.), Hamsík (Rog, ,65.) – Callejón, Mertens (Pavoletti, 79.), Insigne. Vezetőedző: Stefano Pioli

Fiorentina: Tatarusanu – Tomovic, De Maio, Rodriguez, Olivera (Babacar, 54.) – Cristoforo (Tello, 55.), Badelj, Vecino – Bernardeschi, Ilicic – Kalinic (Saponara, 81.). Vezetőedző: Paulo Sousa

https://youtu.be/Dqw5bAvl8AM

Nagy Dávid