Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Monacóhoz kerülhet az egyik legkeresettebb európai tehetség!

A friss francia bajnok AS Monaco a jelek szerint egyáltalán nem akarja lejjebb adni a szintet. Erről árulkodik, hogy a hercegségiek igen közel vannak az egyik leginkább keresett, topcsapatok által csábított tehetség leigazolásához…

C3GSWtaXgAAIUjn (1)Tielemans (fotó: scoopnest.com)

Aki pedig nem más, mint a belga bajnok Anderlecht középpályása, Youri Tielemans!
A mindössze 20 esztendős játékos elképesztő szezont futott, mostanra igazán berobbant az európai futball palettájára. Az Anderlecht színeiben 53 tétmeccsen szerepelt a 2016-2017-es idényben, tehát egyértelműen a lila mezesek egyik alapemberéről beszélünk. Ráadásul szerzett 18 gólt, 15 gólpasszt osztott ki, ami nem mindennapi teljesítmény.

Nem csoda tehát, hogy több elitklub érdeklődését is felkeltette Tielemans, leginkább angol csapatokról lehetett olvasni vele kapcsolatban, például a Manchester Unitedről, a Chelsea-ről és a Manchester City-ről.
Ennek ellenére úgy fest, nem a Premier League-be vezet a belga válogatott játékos útja, hanem Franciaországba! Ugyanis az Anderlecht igazgatója, Herman van Holsbeeck a következőket nyilatkozta:

“Youri Tielemans elhagyja az Anderlechtet. Az előttünk álló héten kiadunk egy hivatalos közleményt vele kapcsolatban… Van még néhány dolog, amit tisztáznunk kell, de azt kijelenthetem, hogy Youri még a hétvége előtt távozik. A Monaco az a csapat, amely leginkább szeretné Tielemans-t, de még nem 100 százalék, hogy hozzájuk igazol.”

A Monaco Franciaország bajnoka lett idén, mindezt többek között fiatal, lendületes keretének köszönhette. Ezek szerint a megkezdett útról nem térne le a piros-fehér alakulat, Tielemans nagyon is illeszkedne a meglévő modellbe. A középpályás piaci értéke 20 millió euró a mértékadó transfermarkt szerint.