Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elköszönt a Milan tízese a csapattól, távozni fog a nyáron

Ugyan még egy forduló hátravan az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokság idei kiírásából, már tudni néhány fontos dolgot. Mint például a Pescara és a Palermo biztosan kiesett, a Juventus megnyerte a Scudettot, míg három év után távozik a Milanból a csapat tízese.

FBL-ITA-SERIEA-MILAN-LAZIO

Sok reményt fűztek hozzá, mikor megérkezett 2014 januárjában Milánóban. Bár már abból is gondok voltak, hogy hogyan is fogja a Milan leigazolni Keiszuke Hondát a CSZK Moszkva kötelékéből. Ugyanis rengeteg bonyodalom lépett fel a transzfer kapcsán. Állítólag még az is probléma volt, hogy a japán a 10-s mezt szerette volna mindenképp magának. Amennyiben azt nem biztosították volna neki, nem igazolt volna Olaszországba.

Mindenesetre nagy nehezen, de megszerezték őt és alapvetően nem indult rosszul ez a milánói kaland.

Fél év alat tszerzett négy gólt és négy gólpasszt, aminél többet aligha lehetett volna elvárni valakitől úgy, hogy teljesen új futballfilozófiába csöppenik bele.

Még a következdő idényben is nagyon jó formát mutatott a japán válogatott középpályás. A 2014/2015-s szezonban 36 találkozón viselte magán a piros- fekete csíkos mezt és ezek alatt hat gólig és öt gólpasszig jutott.

A 2015/2016-s szezon már visszafogottabb volt tőle, de ott is pályára lépett a mérkőzések 80%-n és hét gólpassz nem éppen egy rossz teljesítmény.

Ám Montella érkezésével idén már alig- alig jutott szóhoz. Mindössze 131 játékpercet kapott, ami valami förtelmesen kevés. Sok tényező közrejátszhatott  abban, hogy miért csak ennyi bizonyítási lehetőséget kapott, de valószínűleg már tudták a vezetőségnél, hogy el fogja hagyni a gárdát.

Most ezt ő maga erősítette meg egy nyílt levél formájában, amit a Kyodo News-nak adott le:

“Köszönöm nektek Milan szurkolók!
Ez az elmúlt három- és fél év nagyon embert próbáló volt, de ennek köszönhetően több lettem, mint ember. Elhagyom a Milant ezen a nyáron, de remélem, hogy újra látni fogjuk egymást. Talán nem mint játékos, de kitudja, hogyan is fogják keresztezni egymást az útjaink.

Folytatni fogom a kemény munkát azért, hogy elérjem a céljaimat. Forza Milan!”

A szerződése lejár az idény végeztével, így szabadon igazolható játékossá fog válni. Bár egyelőre még nem olvasni arról, hogy milyen csapatok érdeklődnek iránta.

Szerző: Borbély Szabolcs