Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: Doll marad, dél-amerikai játékos érkezhet – Orosz Pál

A bajnoki bronzéremre hajt a kupadöntőben is érdekelt Ferencváros, ám mostantól már a nyári játékos-mozgások is előtérbe kerülnek. Orosz Pál volt a Digi Sport vendége.

oroszpál

Kevésbé sikerült pótolni a kreatív labdarúgókat, legalábbis ez derült ki az FTC Zrt. vezérigazgatójának szavaiból. A cégvezető a Digi Sport Reggeli start című műsorában beszélt az elmúlt időszak gyengélkedésének okairól. „Nagy Dominik, Nagy Ádám, Cristian Ramírez és Roland Lamah személyében sok sebesség és kvalitás távozott a csapatból, őket nem feltétlenül sikerült pótolnunk, amin érdemes elgondolkozni – fogalmazott Orosz. – Nem szeretnék neveket mondani, de néhány érkező nem hozta meg azt a minőséget, amit vártunk. Lehet, hogy nem volt megfelelő a hozzáállásuk. Csalódottak vagyunk, erősítenünk kell.”

Mivel alig egy hónap van hátra az Európa-liga selejtezőkig, gőzerővel dolgoznak a csapat megerősítésén, de arról nem beszélt, hogy mi lesz a klubbal szóba hozott Priskin Tamással, valamint Kleinheisler László jövője is kérdéses. „Június tizenötödikéig le kell adnunk a nevezést az Európa-ligára, szóval zajlik a munka, a következő két hétben el kell dőlnie a legfontosabb kérdéseknek. Magyar és külföldi játékosokkal is folynak tárgyalások, Uruguayból minőségi erősítés érkezhet, változások várhatók.”

Az is biztos, hogy megszűnik az NB III-as második csapat, azonban a gárda szakvezetője, Lipcsei Péter jövője szintén homályos, Orosz kiemelte, tárgyalnak a zöld-fehérek legendájával. „A szakmai stábnak az a véleménye, hogy ha egy futballista tizenkilenc éves koráig nem tud az NB II-ben játszani, akkor arra sem lesz képes, hogy az NB I-ben szerepeljen. A fiataloknak huszonegy éves korukig kész játékosoknak kell lenniük. Lipcsei Péter sorsa még nem dőlt el, tárgyalunk vele.”

Ami pedig az edzőkérdést illeti, rövidre zárta a témát Orosz Pál. „Thomas Doll marad a vezetőedző, függetlenül a harmadik hely megszerzésétől és a kupadöntő eredményétől. Az ő feladata lesz felépíteni az új csapatot.”

Gavalovits Sándor