Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Győzelemmel kezdtek a franciák

Hétfőn az U20-as labdarúgó-világbajnokság harmadik játéknapján az ‘E’ és ‘F’ jelű kvartett csapatai is bemutatkoztak, avagy a dél-koreai seregszemlén így mind a 24 válogatott pályára lépett már. USA döntetlennel, míg Franciaország győzelemmel rajtolt, összességében pedig rengeteg meglepetést hozott a csoportkör 1. fordulója, ugyanis a rekordbajnok Argentína mellett Németország, Portugália és Olaszország is pont nélkül maradt.

Teljes képernyő rögzítése 2017.05.22. 155409

E-csoport:
Franciaország – Honduras 3:0
G: Augustin (15.), Harit (44.), Terrier (81.), ill.
Vietnam – Új-Zéland 0:0

Franciaország könnyed győzelemmel kezdte a tornát javítva ezzel egy picit az európai csapatok mérlegét. A gólgyártást a torna egyik legnevesebb játékosa, a PSG-ben pallérozódó Augustin kezdte meg, majd a szünet előtt a Nantes középpályása Harita is eredményes tudott lenni. Az ifjú 30 élvonalbeli meccsen kapott lehetőséget idén, ami lenyűgöző számadatnak tetszik. A végeredményt a Lille ifjú csatárcsillaga állította be. A jóval esélyesebbnek számító Új-Zéland csak gól nélküli döntetlent tudott játszani a papíron jóval gyengébb Vietnam ellenében.

F-csoport:
Szaúd-Arábia – Szenegál 0:2
G:ill.  Niane (13.), Diagne (15.)
Ecuador – USA 3:3
G: Lino (5.), Cabezas (7., 65.), ill. Sargent (36., 54.), De la Torre (90+4.)

A kapu előtt sokkal kreatívabb és vállalkozókedvűbb Szenegál gyakorlatilag percek alatt eldöntötte a szaúdiak elleni meccset, kihasználva az arab ország játékosainak figyelmetlenségét, rövidzárlatát. USA a ráadásban tudott pontot menteni, úgy, hogy Ecuador már a 7. percben 2:0-ra vezetett. Az Atalanta csatártehetsége Cabezas kétszer is eredményes tudott lenni.

Íme a csoportok állása az 1. forduló után

A csoportok első két helyezettje mellett a négy legjobb csoport harmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe

Teljes képernyő rögzítése 2017.05.22. 155616