Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Egyre biztosabb lenne az új edző személye?

Hivatalos hogy az FC Barcelonával már többször is összeboronált Ernesto Valverde távozik az Athletic Bilbao együttesétől. Folytatás a Camp Nouban?

(kép: sport.es)

Miután az Athletic Bilbao hivatalosan is elismerte, hogy Ernesto Valverde és a klub útjai a nyártól elválnak egymástól, a Spanyolország szerte hatalmas elismertségnek örvendő szakembert a legtöbben máris az FC Barcelona kispadján, Luis Enrique utódjaként vizionálják. Az 53 esztendős szakember szerződése egyébként a nyáron mindenképpen lejárt volna a baszk csapatnál, ám a spanyol lapok szerint a Bilbao bejelentése egyértelműen annak a jele, hogy Valverde nem akarta a folytatást..

A katalán Sport szerint a Bilbao még szerdán hivatalos sajtótájékoztatót tart az edzőváltás körülményeiről, amelyen Josu Urrutia, a klub elnöke mellett Valverde is megszólal. A Sport még hozzáteszi azt is, hogy a spanyol szakember a színfalak mögött vélhetően mindenben megegyezett a Barca sportigazgatójával, Robert Fernándezzel, akivel megállapodtak abban is, hogy a hivatalos bejelentést tekintve az első lépést a Barcelona teszi majd meg.

A Mundo Deportivo ezenkívül még azt is tudni véli, hogy Valverde 2+1 éves szerződést ír majd alá Barcelonában, és még májusban, a szombati Király-kupa döntője után bejelentik az érkezését a Camp Nouban.