Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard: “Hasonlóak vagyunk Tottival, a szurkolókért játszunk”

Olaszországban most kevés annyira felkapott történet van, mint Totti visszavonulásának kérdése. Az AS Roma azt kommunikálja, hogy a hétvégén lesz az utolsó mérkőzése, míg ő maga nem mond a téma kapcsán semmit. Mindenesetre ilyenkor azért megszólalnak az egykori játékostársak, edzők és “kortársak” annak kapcsán, hogy mit is éreznek.

weoc013qnhcmjv2fu3c6

Ezer évvel ezelőtt.

Ezt tette most Steven Gerrard is. Az egykori klasszis középpályás a Liverpool csapatát szolgálta hosszú-hosszú éveken át (1998-2015), majd költözött el Amerikába, hogy a Los Angeles Galaxy egyesületét erősítse.

Nem hiába szólaltatták meg Totti kapcsán, hiszen az olasz ikonnál is előfordulhat az, hogy az MLS-ben fogja folytatni. Bár ez bőven pletyka szintjén van és inkább hangzik ez egy összeesküvés elméletnek, mint racionális dolognak.

Mindenesetre Gerrard egy videóban beszélt az öreg Francescoról, amit a Roma a közösségi oldalain meg is osztott:

“Hasonlóak vagyunk Tottival, a szurkolókért játszunk. Azt hiszem ebben egyetértene velem. Az emberek miatt játszottam a focit. Azért hogy boldogok legyenek.”

“A legfontosabb dolog az, hogy sikereket szerezz és azt meg tud osztani a családtagjaiddal, és a városoddal.”

“Ezért akartam játszani, ezért futballoztam és nyertem. Meg vagyok róla győződve, hogy Francesconak az évek során onnan eredt az öröme és akitartása,  hogy az a római embereket boldoggá tudta tenni.”

Két dolog biztos: az egyik, hogy a fővárosi embereknek tényleg Totti az egyik nagy boldogságforrás. A másik, hogy ez bizony elmúlik, ha visszavonul. Megjegyzem, HA visszavonul.

Szerző: Borbély Szabolcs