Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kapitány nem tart az angol kerettel

A franciák és a skótok elleni júniusi találkozókon biztosan nem fog pályára lépni az angol kapitány.

england-record-goalscorer-wayne-rooney

A 31 éves kapitány, Wayne Rooney, aki 119 alkalommal ölthette magára a címeres mezt gyorsan el fogja felejteni ezt az idényt. Ebben a szezonban mindössze 15 alkalommal vetette be őt José Mourinho a Manchester United csapatában.

Rooney kimaradt, azonban a Tottenham jobb hátvédje életében először bizonyíthat majd a válogatottban. A 26 éves bekk, Kieran Trippier a skótok elleni vb-selejtezőn, illetve a franciák elleni barátságos mérkőzésen, a Stade de France-ban bizonyíthat majd.

Jack Butland is visszatér a keretbe. A hálóőr a bokasérüléséből épült fel. Rooney csapattársa, a fiatal tehetség, Marcus Rashford ismét meghívót kapott Gareth Southgate keretébe.

A Burnley középhátvédje, Michael Keane és az Everton középpályáa, Ross Barkley sem tart a csapattal, sérülés miatt nem tudják vállalni a játékot.

Az angol válogatott június 10-én utazik el a Hampden Parkba, hogy összemérje tudását a világbajnoki selejtezőn Skócia legjobbjaival. 5 fordulót követően Southgate együttese 13 ponttal vezeti az F csoportot. A skótok 4. pozícióban tartózkodnak, összesen 7 pontot gyűjtöttek össze.

kép: liverpoolecho.co.uk

Nagy Gábor