Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: a szurkolók petíciót indítottak Owen ellen!

Michael Owen az angol Liverpool egyik legemblematikusabb figurája volt másfél évtizeddel ezelőtt. A klub saját nevelésű fiataljaként többször is gólkirály lett az angol bajnokságban (Premier League), 2001-ben még az Aranylabdát is bezsebelte. Mostanra azonban alaposan elmérgesedett a viszony Owen és a ‘Pool szurkolói között…

JS66035303Owen – szemben – vélhetően kevesebb liverpooli rendezvényre lesz hivatalos a jövőben (fotó: Liverpool Echo)

A vörösök drukkerei azt még csak-csak elfogadták, hogy 2004 nyarán Michael Owen nagy csinnadrattával a spanyol Real Madridhoz szerződött, azt azonban már igen nehezen nyelték le, hogy 2009-ben az ősi rivális Manchester United mezét is magára húzta.

A Liverpool színeiben 297 meccsen 158 gólt termelő angol támadó ennek ellenére valahogy visszakerült a Mersey-partiakhoz, és jelen pillanatban szakértői tevékenysége mellett a 18-szoros bajnok klubnál nagyköveti feladatokat is ellát.
Ennek azonban most könnyen vége lehet, ugyanis tegnap este ismételten kivívta a szurkolók haragját Owen. Történt ugyanis, hogy a Manchester United Európa-liga-döntőt vívott a holland Ajax ellen, és a “vörös ördögök” 1-0-s vezetésénél ilyen hozzászólást engedett meg magának a Liverpool nagykövete: “Szükségünk van még egy gólra!”

A szurkolók hócipője pedig végleg tele lett, petíciót indítottak Owen ellen, melynek célja az lenne, hogy a hamarosan munkába álló Tony Barrett – aki a klub és a szurkolók közötti leghatékonyabb kommunikációért felel majd – távolítsa el pozíciójából a 37 éves egykori kiválóságot.

A petíciót eddig több mint 10 000 ember írta alá, hivatalos szövegében pedig azt hangsúlyozzák a sértett drukkerek, hogy nagyköveti pozícióban olyan embernek kellene tevékenykednie, aki száz százalékig elkötelezett a klub iránt, és a “mi” szót azzal a csapattal összefüggésben használja, amelyik fizeti őt.