Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Távozik a klubtól a francia balhátvéd!

Az angol élvonalbeli Manchester City Pep Guardiola vezetésével megszerezte a bajnokság 3. helyét, így kvalifikálta magát a jövő évi Bajnokok Ligája főtáblájára. Ugyanakkor trófeát nem nyert a csapat annak ellenére sem, hogy tavaly nyáron ők költötték a legtöbb pénzt egész Angliában. Ennek fényében további jövés-menés várható a “polgároknál”, egy biztos távozó pedig már meg is van.

Gael-Clichy-749693Clichy a ManCity mezében (fotó: Express)

A Manchester City együttesét 2011 nyara óta kitartóan szolgáló Gael Clichy ugyanis elköszön a csapattól, több tényező is erre enged következtetni. A francia balhátvéd így nyilatkozott a klub hivatalos oldalának:

“Különleges hat esztendő volt ez a City-nél. Négy jelentős trófeát nyerni a csapattal, és segíteni abban, hogy Anglián belül a legjobbak közé emelkedjen, egy hihetetlen utazás volt számomra. Büszke vagyok arra, hogy mindennek a részese lehettem…”

Ez a pár mondat igencsak búcsúszerűre sikeredett, de tekintve, hogy a 31 éves játékos szerződése 2017 júniusának végén amúgy is lejárna a City-nél, nem igazán meglepő a dolog.
Txiki Begiristain, a manchesteri alakulat sportigazgatója is megszólalt Clichy-vel kapcsolatban:

“Elképesztő számomra, ha megnézem, hova jutott a City. Teljesen biztos vagyok benne, hogy további sikerek következnek hamarosan. Gael egy fontos játékosa volt ennek a klubnak, és csakis a legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve. Az első napomtól kezdve láttam, milyen összpontosítással tette oda magát nemcsak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is.”

Clichy tehát minden valószínűség szerint távozik a csapattól, leginkább a török Fenerbahce tűnik lehetséges új állomáshelynek, de az is elképzelhető, hogy az egykoron a liga legjobb bal bekkjei között emlegetett francia futballista hazatér.
Az idei szezonban 39 mérkőzésen lépett pályára a rutinos játékos, 2 gólt is összehozott. A City alkalmazásában két bajnoki címet, két Ligakupa-elsőséget és egy Angol Szuperkupa-győzelmet tudhat magáénak.

Lehetséges utódairól több pletyka is megjelent a sajtóban, a legvalószínűbb érkezőnek Ryan Bertrand tűnik, aki a Southampton játékosa, de a tottenham-es Danny Rose is szóba került.