Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Teljesen megérdemelten nyertünk!”

Az Európa-liga győzelemmel José Mourinho nagy meglepetést talán nem okozott azzal, hogy elégedetten értékelte csapata szezonját!

(Kép: goal.com)

“Mindig is tisztában voltunk azzal, hogy megnyerhetjük az Európa-ligát!” – Kezdett bele Mourinho az Ajax ellen 2:0-ra megnyert Európa-liga finálét követő értékelésébe. “Intelligensen futballoztunk, ezért a mi szemszögünkből kényelmes meccset tudtunk játszani. Sokkal erősebb csapat voltunk, mint az Ajax! Pontosan tudtuk, hogy a játék melyik elemében jobbak nálunk a hollandok, és tisztában voltunk azzal is, hogy mi miképpen kerekedhetünk föléjük. Ezt követően megpróbáltuk elrontani a játékukat, és a gyengeségeikre koncentrálnunk. Úgy érzem nagyon jól csináltuk mindezt, és teljesen megérdemelten nyertünk!” – Folytatta gondolatmenetét az MU portugál menedzsere, aki nem hazudtolta meg önmagát azzal sem, hogy egy amolyan velős “Mourinho-féle” gondolatot is elhintett: “Ha dominálni akarsz a levegőben, hosszú labdákkal kell játszanod, ha pedig labdát akarsz birtokolni, akkor rövid passzokkal operálsz (…) Sok poéta van a futballban, de ők egyetlen kupát sem nyernek!

Mourinho egy rövid érvértékelőt is tartott a kamerák előtt: “Elértük a célunkat, bejutottunk a Bajnokok Ligájába, és három trófeát is nyertünk a szezonban. A Manchester United ráadásul immáron minden trófeát megnyert a klubfutballban! Összességében nagyon elégedett vagyok, de azt is hozzá kell tennem, hogy menedzseri pályafutásom legkeményebb szezonján vagyok túl! Innentől kezdve a nyári szabadságról szeretném ha beszélnénk, hallani sem akarok a nyári barátságos mérkőzésekről!”