Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Peter Bosz: “Idővel még erősebb lehet a csapatom!”

Szerda este a holland első osztályú Ajax Amszterdam együttese megmérkőzött az angol élvonalbeli Manchester Uniteddel, méghozzá az Európa-liga fináléjában. A fiatal csapat nem tudta felvenni érdemben a kesztyűt José Mourinho fiaival, és el is vesztette a finálét 0-2 arányban, ám a holland gárda vezetőedzője, Peter Bosz bizakodó a jövőre nézve.

687095495_DM_1584_524C81BE9EA1F43F63177373BB85A5A1_10866Az Ajax játékosai ezüstéremmel a nyakukban (fotó: uefa.com)

A lefújást követően így nyilatkozott az amszterdamiak trénere:

“Mindkét gól komoly csalódás számomra, főleg egy olyan mérkőzésen, ahol nem hemzsegnek a lehetőségek. A szünetet követően gyors gólt kaptunk, ez nagy csapást jelentett a srácoknak. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, nem azt az Ajaxot láttam ezen a meccsen, amelyet összeraktam, nem volt jó a letámadásunk, nem voltunk elég harcosak. Véleményem szerint ez egy unalmas mérkőzés volt, egy megpattanó lövéssel szereztek vezetést, és ilyen ellenféllel szemben futballozni nagyon nem könnyű. A két csapat között nagy különbségek voltak. Nem is feltétlenül erőben, sokkal inkább abban, ki hogyan használta a testi erejét…”

Ettől függetlenül Peter Bosz nem elégedetlen a szezonnal, és bizakodó a jövőre nézve.

“Ahhoz, hogy a későbbiekben megnyerj egy döntőt, néha el kell veszítened egyet. Az én fiatal csapatomnak itt minden újdonságot jelentett, ezekből tanulnunk kell. Ha együtt tudjuk tartani a csapatot, idővel még erősebbek lehetünk!”

Az Ajax elképesztően fiatal kezdőcsapattal lépett pályára, 22,1 esztendő volt a kezdő tizenegy átlagéletkora! Ez egy európai kupadöntőben nem éppen szokványos dolog, sőt rekordot jelentő adat!
Persze, hogy mennyire sikerül együtt tartani a jelenlegi keretet, az hatalmas kérdés, ugyanis Európa elitklubjai lesben állnak, és szívesen lecsapnának a holland rekordbajnok ifjú tehetségeire.