Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatjuk Szoboszlai Dominiket

Bernd Storck a héten véglegesítette a labdarúgó válogatott keretét, s a kétezres évek gyermeke Szoboszlai Dominik továbbra is benne maradt, így a jövő héten együtt készülhet a nagyokkal. A 17.születésnapját ősszel ünneplő középpályás neve, tavasszal az U17-es Eb-selejtezőkön került be a köztudatba.

629szoboszlaimlsz.hu

2000.10.15-én született, kétlábas, támadó középpályás. Sokan az új Dzsudzsákot látják benne, s ha minden jól halad akár még együtt is a pályán lehetnek majd a decemberben 31 éves focistával. Szoboszlai 185 cm magas 75 kg. Ifjú éveit előbb a Videoton majd az édesapja által alapított fehérvári Főnix Gold FC – ben töltötte (közben egy rövid kitérőt tett Újpesten), majd innen az MTK-hoz került. Sokáig nem maradt, hiszen 2016 nyarán megszerezte a Red Bull Salzburg. 16 éves kora ellenére az U18-as csapatban kapott rendre lehetőséget. A magyar U17-es válogatottban 14 meccsen 7 gólnál tart, míg az U19-esben 3 összecsapás után 1 találatot jegyez.

A nevét akkor ismerhette meg az ország mikor az Oroszország elleni Eb-selejtezőn a 75. és a 80+4. percben szerzett két szabadrúgásgóljával fordítva 2–1-re nyert a magyar csapat, majd Norvégia ellen az utolsó percben lőtte ki a hosszú sarkot. Az U17-es Eb-döntőn is szerephez jutott, igaz ott többször sérülés hátráltatta. Ezen idő alatt felhívta magára Storck kapitány figyelmét, s most a felnőtt válogatottba került.

https://www.youtube.com/watch?v=DTZgtJndQ7A

Endrődi Dávid