Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jorge Sampaoli távozik a Sevilla éléről! – HIVATALOS

Röpke egy esztendőt követően távozik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla éléről Jorge Sampaoli – számolt be róla az andalúziai együttes hivatalos honlapja. 

skysports-jorge-sampaoli-sevilla_3958790

Az 57 esztendős szakember ügyében elvi megállapodás született a Sevilla és az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) között. A szükséges dokumentumok június elsején, azaz jövő héten csütörtökön kerülnek aláírásra – írja a klub weboldala. Az argentin labdarúgó-válogatott utolsó reményeként érkezhet egyébként Jorge Sampaoli, a 2014-es Vb-n döntőig menetelő nemzeti együttes nem áll túl jól, hiszen csupán a pótselejtezőt érő 5. helyen tanyázik. Argentína számára van még hátra 1-2 sorsdöntő mérkőzés, hiszen augusztus végén Uruguay vendégeként lép pályára, míg októberben Perut fogadják majd.   

No, de térjünk vissza Jorge Sampaolira. Az argentin szakember a chilei nemzeti csapat élén vált igazán ismerté, a 2014-es Vb-n a nyolcaddöntőig vezette Alexis Sánchezékat, míg a 2015-ös esztendőben Copa Americát nyert tanítványaival. Jorge Sampaoli 2016 januárjában úgy döntött, távozik posztjáról. Elmondása szerint esélyes volt ő is a Chelsea kispadjára, ám a londoni “kékek” végül Antonio Contét választották. Az argentin tréner végül nyártól a Sevilla irányítását vehette át. Az andalúziai gárda élén nagyon ígéretesen kezdett, ráadásul a bajnokságban sokáig még egy esetleg bajnoki címben is reménykedhettek a szurkolók, emellett a Bajnokok Ligájában is jól muzsikált a csapat. A Leicester City elleni kiesés után azonban valami megtört a együttesnél, s a La Ligában végül a 4. helyen ért célba Sampaoli legénysége.