Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics újra robbantott, nagy skalpot gyűjtött be a Chicago! – videóval

Ezen a héten kicsivel korábban kezdődik meg a tengerentúli profi bajnokság, vagyis az MLS aktuális, immár 13. fordulója. Magyar idő szerint virradóra Nikolics és csapata, tehát a Chicago Fire a tavalyi alapszakasz győztesét, az FC Dallast látta vendégül. A magyar támadó ismét gólt szerzett, és bőven belefért egy kihagyott tizenegyes is!

NikolicCermeno

Nikolics és csapata a tavalyi szezon alapszakasz győztesének, azaz a Dallasnak is megkeserítette a dolgát! (forrás: mlssoccer.com)

Bombaformában Nikolics és az egész Chicago Fire is: a magyar támadó a góllövőlista élén, míg klubja összevetésben is a második, és már négy meccs óta veretlen! A chicagói klub ellenfele a szeles városban az elmúlt idény alapszakaszát megnyerő FC Dallas volt.

Már a 3. percben előnybe került a Fire, méghozzá Nikolics révén! A magyar csatár pazar gólt lőtt kapásból a kapu előterében, a levegőből betéve a labdát a kapuba! Találatát Schweinsteiger, majd Vincent nagyszerű ívelése előzte meg (1-0)!

A válaszra sem kellett sokat várni – újabb 3 perc telt el, és már egál volt az eredmény! A 6. minutumban Lamah egy óriási védelmi hibát követően közelről pöckölte be a labdát (1-1).

A háromperces eltérés továbbra is megvolt a gólok között, kevesebb mint 10 perc telt el, és ismét vezetett a Fire! A hazaiak másodjára Accam távoli lökete után kerültek előnybe – ezzel a ghánai támadó zsinórban ötödik meccsén is eredményes tudott lenni (2-1)!

Nikolicsnak is adódott egy nagy helyzete még a 77. percben, amikor a kifutó kapust lerázva kisodródva próbált a kapuba emelni, de a gól ekkor elmaradt. Ezen kívül a hosszabbítás harmadik, egyben utolsó percében büntetőt lőtt a magyar csatár, ám Seitz kapus nagyon érezte az irányt, pedig jól helyezettnek tűnt a tizenegyes.

Ennek ellenére is nyert a Chicago, belefért Nikolics részéről egy kihagyott tizenegyes is, az elején ráadásul így is betalált, és növelte előnyét a góllövőlistán, hiszen Niko már így is 11-szer volt eredményes! Ezen felül a Fire továbbra is menetel: 6 meccs óta veretlen a klub, melyből 5 alkalommal nyert a chicagói alakulat, és keleten csupán 2 pontra van az éllovas Toronto együttesétől! Az pedig már csak hab a tortán, hogy 2012 szeptembere óta először ért el 4 meccse tartó győzelmi szériát a Fire!

Azt pedig bátran kijelenthetjük, hogy Nikolics teljes mértékben beváltja a hozzá fűzött reményeket Chicagóban, vagy még talán felül is múlja azokat, és ha ez így megy tovább – amire nagyon nagy esély van – , idén tényleg nagy dobást hajthat végre a magyar csatár vezényletével a Fire csapata!

MLS, 13. forduló
Chicago Fire – FC Dallas • 2-1 (2-1)
Helyszín: Toyota Park – 12.584 néző
Gólszerzők: Nikolics (3.), Accam (9.), ill. Lamah (6.)

A hétvége hátralévő programja

Május 27., szombat
01:00 • Toronto FC – Columbus Crew
20:30 • Seattle Sounders – Portland Timbers (ÉLŐ – Eurosport 2)

Május 28., vasárnap
01:00 • Vancouver Whitecaps – DC United
01:30 • New York Red Bulls – New England Revolution
02:00 • Colorado Rapids – Sporting Kansas City
02:00 • Real Salt Lake – Philadelphia Union
02:00 • Minnesota United – Orlando City
04:00 • San José Earthquakes – Los Angeles Galaxy
23:00 • Atlanta United – New York City (ÉLŐ – Eurosport 2)

Május 29., hétfő
02:00 • FC Dallas – Houston Dynamo

A góllövőlista élmezőnye
1. • Nikolics (Chicago Fire) – 11 gól
2. • Torres (Houston Dynamo) – 9 gól
3. • David Villa (New York City), Sapong (Philadelphia Union) – 8 gól

Nagy Dávid