Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott csatár, uruguayi középpályás, fiatalok

A gyenge szezon után (várható negyedik hely, igaz még a kupát megnyerhetik) óriási átalakuláson mehet keresztül a nyáron a Ferencváros. A nemzetközi kupákban rendre korán elvérző zöld-fehérek idén már szeretné megérni az augusztust, s jövőre visszaszerezni a bajnoki címet, de ez máshogy nem megy, mint a keret drasztikus átalakításával.

meccs08_Priskin_Tamas_magyar_norveg_sportmenu-e1447744447530A Fradi szurkolók remélik jövőre sok Priskin gólörömet láthatnak majd (SasiFotó)

A Nemzeti Sport információi szerint Priskin Tamás szerződtetése már szinte száz százalék, a kupadöntő utánra tervezik a bejelentését. A Slovan Bratislavával már megegyeztek, s a támadóval is közel a megállapodás. Igaz a csatár tavaly nyáron már majdnem a Videoton focistája volt, mígnem az orvosi vizsgálatokon megbukott, így nem került a fehérváriakhoz. Ennek ellenére a szlovák bajnokságban idén kiváló szezont futott a hatvanszoros támadó. A zöld-fehérektől biztos, hogy távozik az osztrák válogatott Marco Djuricin, s már Böde Dániel esetleges eligazolásáról is cikkeztek az újságok. Az biztos, hogy a Böde-Priskin csatárpáros az NB I-ben kiváló kettőst alkotna.

A hét elején Orosz Pál arról nyilatkozott, hogy egy uruguayi minőségi igazoláshoz közel állnak, s mostanra kiderült, hogy kiről van szó. Fernadno Gorriarán jobboldali szélsőként, védekező középpályásként kapott szerepet eddigi klubjánál a River Platenél. A klub addig nem kommunikálja az igazolásokat, míg hivatalos bejelentés nem történt meg.

Az elmúlt napokban viszont sorjában érkeztek a bejelentések a saját nevelésű fiatalok profi szerződéskötéséről. Korábban a FociClub.hu is megírta, hogy Derekas Zoltán és Novák Zsombor aláírt, míg a napokban Gera Dávid, Nagy Gábor és az NB I-ben már bemutatkozó Kundrák Norbert is a Fradi profija lett. A fiatalok még kérdéses, hogy a következő idényben a felnőtt keretnél vagy az NB II-es Soroksárnál pallérozódnak -e tovább, ami biztos, hogy az NB III -as tartalékcsapat megszűnik, így maximum az U19-es bajnokságban léphetnének pályára.

Endrődi Dávid