Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási meccsen az Arsenal nyerte az FA-kupát a friss bajnok ellen – videóval

Az FA-kupa 2017-es fináléjával Angliában is lezárult a 2016/2017-es szezon. Az idei fináléban a friss bajnok Chelsea együttese és a csalódáskeltő szezont produkáló Arsenal feszült egymásnak.

3543

Arsenal – Chelsea 2-1 (1-0)
Helyszín:Wembley Stadion (London) Vezette: Taylor
Gólszerzők: Sanchez (4.), Ramsey (79.) ill. Costa (77.)
Sárga lap: Ramsey (9.), Holding (54.), Xhaka (81.), Coquelin (83.) ill. Moses (57.), Kanté (59.)
Kiállítva: Moses (68.)

Arsenal: Ospina – Monreal, Mertesacker, Holding – Oxlade-Chamberlain (Coquelin 83.), Xhaka, Ramsey, Bellerin – Özil, Sanchez (Elneny 90+4.) – Welbeck (Giroud 78.). Vezetőedző: Wenger

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses, Kanté, Matic (Fabregas 62.), Alonso – Pedro (Willian 72.), Diego Costa (Batshuayi 88.), Hazard. Vezetőedző: Conte

Pokoli hangulat fogadta a csapatokat a londoni Wembley-ben, ahol két londoni együttes vívta az FA-kupa 2017-es fináléját, nevezetesen az Arsenal és a friss bajnok Chelsea együttese. Az ágyúsok kupagyőzelemmel szerették volna feledtetni a gyengére sikeredett szezonjukat, míg a Chelsea duplázni szeretett volna. A találkozó remek iramban vette kezdetét és már a negyedik percben zörrent a háló, miután Alexis Sanchez megszerezte a vezetést az Arsenal együttesének. Az Arsenal legutóbb 2015-ben hódította el a serleget akkor az Aston Villát győzte le Wenger együttese a fináléban. A találkozó 15. percében kis hiján megduplázta előnyét az Arsenal miután Sanchez átemelte Coutouist is de a gólvonalról Cahill menteni tudott az utolsó pillanatban. A gól láthatóan megfogta a londoni kéket és nem nagyon tudták nyomás alá helyezni Ospina kapuját. Wenger együttese pedig remekül futballozott az első félidőben, a 18. percben újabb komoly ziccert puskáztak el miután egy pontrúgást követően Welbeck fejesénél a kapufa a Chelsea együttesével volt. Az első igazán komoly Chelsea lehetőség a 28. percben adódott, Costa helyezeténél Ospina óriási bravúrral hárított. Két perccel később ismételten Welbeck került ziccerbe, de ezúttal is Cahill mentett a gólvonalról. A 32. percben Xhaka lövésést védte Courtois.

3408

Fordulást követően a hátrányban lévő Chelsea kezdett aktívan és a 49. percben az alsó kapura lövés is a londoni kékek nevéhez fűződött, Kanté lövését azonban Ospina könnyedén fogta.Az 51. percben egy gyors támadás után a jobb szélen felfutó Moses került helyzetbe, Ospina azonban védeni tudta a nigériai játékos löketét. A második félidőben is remek iram jellemezte a játék ütemét, és mindkét csapat játékában benne volt a gól. Az 55. percben az Arsenal egy gyorsa ladaszerzést követően indíthatott kontrát azonban Bellerin középre adott labdáját Courtois lefülelte. A 65. percben Bellerin került ziccerbe, a londoni kékek kapusa Courtois ezúttal is fantasztikus védéssel akadályozta meg az Arsenal újabb gólját. A 68. percben Moses megkapta második sárga lapját miután a tizenhatoson belül feldobta magát és Taylor játékvezető kiállította. A 77. percben emberhátrányban sem adta fel a Chelsea és Diego Costa révén kiegyenlítettek, miután a spanyol támadó a bal alsóba helyezett védhetetlenül. Az Arsenal válasza szinte azonnal érkezett a középkezdés után, miután Oliver Giroud szinte eslő labdaérintéséből kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ramsey-t aki Courtois hálójába fejelt. A mérkőzés hajrája is óriási tűzijátékot hozott, a 85. percben Bellerin dönthette volna el először végleg a kupa sorsát, de a spanyol védő mellé durrantott. Egy perccel később Diego Costa lövését védte Ospina bravúrral, két perccel pedig a rendes játékidő vége előtt Özil lövése a jobb kapufán csattant. Fennállása 13. kupagyőzelmét könyvelhette el az Arsenal együttese az FA-kupában ezzel rekorder lett Wenger együttese.

https://www.youtube.com/watch?v=vm-KHxNxpp4

Képek: theguardian.com

O.G.