Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Rangadót nyert a Galaxy; ismét kikapott az Orlando! – videóval

A Los Angeles Galaxy a hajnali meccsek közül az utolsón lépett pályára a kalifornia rivális San José Earthquakes otthonában. A rangadó 6 gólt hozott, azt megelőzően pedig az újonc verte az Orlandót, míg a Philadelphia meglepetésre a Real Salt Lake otthonában maradt alul.

IMG_20170528_132635

Dos Santos megint remekelt – a mexikói duplázott a kaliforniai rivális ellen (forrás: lagalaxy.com)

A Los Angeles Galaxy igazi rangadóra készülhetett, ugyanis kaliforniai derbit rendeztek meg a San José Earthquakes otthonában.

A rangadó megnevezéshez méltóan alakultak a meccs történései, fordulatokban nem volt hiány ezen a találkozón. A 10. percben még a hazaiak vezettek Wondolowski révén, de még a 20. minutumban előtt jött az egyenlítés, melyért Pedro felelt! A 35. percben dos Santos már az előnyt is megszerezte büntetőből, fordított tehát a Los Angeles-i klub, de ezzel még nem ért véget az első félidei gólgyártás. Hamar jött a vendégek mexikói tehetséges találatára a válasz, hiszen a 37. minutumban Hoesen egalizált! A hazaiak balszerencséjére Bernardez 44. percben szerzett öngólja révén szerezte meg a San José a Los Angeles előnyét, ezzel a vendégek vezettek 3-2-re az első játékrész után.

A szünet után már nem volt nagy gólkavalkád, de a Galaxy bezsebelte a három pontot, aminek megszerzését dos Santos a második találatával biztosított be a 64. percben. Ezzel 4-2 lett a vége a vendégek javára, a mexikói duplázó pedig zsinórban 4. mérkőzésén már az 5. gólját szerezte!

San José Earthquakes – Los Angeles Galaxy • 2-4 (2-3)
Helyszín: Avaya Stadion – 18.000 néző
Gólszerzők: Wondolowski (10.), Hoesen (37.), ill. Pedro (19.), dos Santos (35., 64.), Bernardez (44. – öngól)


A hajnali meccsek sorában korábban került sor az újonc Minnesota United meccsére, a vendég pedig az Orlando City volt. Viszont hiábavaló volt a vendégek 20 lövése, melyből 7 kapura is ment, de egy sem akadt be. Ezzel szemben a hazaiak részéről kevesebb is elég volt a győzelemhez. A sikert a szünet után Ramirez találata hozta meg az 56. percben. A Minnesota két vereség után tudott nyerni, míg az Orlando már hat bajnoki óta nyeretlen, ebből a mostanival együtt a két legutóbbit elbukták Kakáék.

Minnesota United – Orlando City • 1-0 (0-0)
Helyszín: TFC Bank Stadion – 18.896 néző
Gólszerzők: Ramirez (56.), ill.


Pályán volt még a jó formában lévő Philadelphia Union is, amely felemás szériát maga mögött tudó Real Salt Lake otthonába látogatott.

A hazaiaknak viszont kijött a lépés, az Union nem tudta folytatni jó szereplését, ugyanis Plata 36. percben szerzett gólja eldöntötte a három pont sorsát! A nyugati sereghajtó sikere még nem repítette előre a csapatot, a Philadelphia pedig a 6. helyről várhatja a folytatást ami a keleti állást illeti.

Real Salt Lake – Philadelphia Union • 1-0 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadion – 18.305 néző
Gólszerzők: Plata (36.), ill.

Nagy Dávid