Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Nem mindenhol a Honvéd lett az első

A bajnokságot ugyan a Honvéd nyerte, de bizonyos statisztikai mutatókban a Videoton mögé szorult, illetve vannak érdekességek is a tabellákat böngészve.

honvéd-bajnok

Pontelőnnyel nyerte a bajnokságot a Honvéd együttese, amely a záró körben végül három egységet vert a Videotonra. Az elmúlt években nem egy olyan szezon akadt, amelyik ilyen kiélezett hajrát hozott. Ám a különböző statisztikákat böngészve bizony nem mindenhol a kispestiek neve szerepel az első helyen. Ilyen például a szerzett-, és kapott gólok táblázata, vagy éppen az őszi tabella.

A bajnokságot a legtöbb pontot gyűjtötték a kispestiek (65), a legtöbb győzelemmel is Marco Rossi legénysége büszkélkedhet (20), a legkevesebb döntetlent szintén a piros-feketék szerezték (5). Viszont a szerzett gólok és a gólkülönbség tekintetében a Videoton abszolút ligaelső (65; +37). Ebben a tekintetben a Gyirmót a sereghajtó (21; -30), külön érdekesség, hogy az első öt helyezett együttes zárt mindössze pozitív gólkülönbséggel.

A hazai pályán játszott mérkőzéseken a Paks emelkedett ki, amely mindössze egyetlen vesztes mérkőzést volt kénytelen megvívni odahaza, de árnyalja a képet, hogy némely csapat kétszer, más csak egyszer szerepelt pályaválasztóként. Itt is a Videoton végzett az élen, de holtversenyben a Honvéddal. Idegenben szintén a páratlan fordulószám miatt alakulhatott úgy a táblázat, ahogy. Viszont a kispestiek a saját pályájuktól távol a Vasassal zártak holtversenyben az első helyeken.

Ami a kapott gólokat illeti, a Diósgyőr zárta sereghajtóként a szezont, lévén 58-szor volt kénytelen maga mögé nyúlni Antal Botond, illetve Ivan Rados, míg Kovácsik Ádám mindössze huszonnyolcszor. A tavalyi bajnok Ferencváros ugyanennyi meccs alatt „csak” 23 alkalommal kapitulált. Mögötte a Honvéd kapusai harminc hálórezdülést kellett, hogy elviseljenek. Itt is egy ellentmondásos eredmény született, hiszen a „jobbik” kieső MTK Budapest mindössze 36 gólt szedett be, de mivel a támadások hatékonysága igencsak elmaradt a várakozástól, ennek megfelelően a szerzett pontok is, borítékolható volt a búcsú.

A bajnokság végeredménye:

nbi-végeredmény

Pályaválasztóként lejátszott meccsek alapján:

nbi-pályaválasztó

Vendégként lejátszott mérkőzések alapján:

nbi-vendégként

Ősszel:

nbi-ősszel

Tavasszal:

nbi-tavasszal

Gavalovits Sándor