Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Tizenegyesekkel védett címet a Lyon! – videóval

Házidöntőt rendeztek a Női Bajnokok Ligája 2016/2017-es idényének lezárásaként, ugyanis a legrangosabb kupasorozat fináléjában két francia együttes mérkőzött meg egymással. A Marozsán Dzseniferrel felálló címvédő Lyon a PSG-vel csapott össze. Végül elképesztő küzdelem után büntetőkkel megvédte címét a lyoni együttes!

IMG_20170601_235026

A PSG kapusa kihagyott büntetőjét követően a Lyon hálóőrével farkasszemet nézve nem tudott hárítani (forrás: twitter.com/UWCL)

Az első félidő elég kiegyenlített játékot mutatott mindkét francia klub részéről, a PSG valamelyest meglepő módon felvette a versenyt a címvédő Lyonnal.

A legelején a párizsi klub kis híján előnybe került, de a lyoniak támadója, a norvég Hegerberg a gólvonalról mentett! A 23. percben a címvédő nagyszerű labdarúgója, az amerikai Alex Morgan sérült meg, az ő helyét pedig Thomis vette át. A 29. minutumban Majri brilliáns játékát láthatta a közönség, ám betett labdája Le Sommer számára magas lett, elmaradt a közvetlen veszély így a PSG kapuja előtt. A szünetig gól nem esett, de mindkét csapat kidolgozott helyzeteket.

IMG_20170601_230011

Hiába állt sokáig helyt, s vezetett is a tizenegyesek során, végül elcsúszott a PSG (forrás: twitter.com/UWCL)

A folytatás elején Marozsán szabadrúgása után Hegerberg vehette volna be a PSG kapuját, de ez nem sikerült neki – talán ez volt a címvédő legnagyobb helyzete a meccs addigi szakaszáig. Az 51. percben Marozsán maga lőtt kapura távoli szabadrúgásból, majd Kiedrzynek kapus mentett. Egy perccel ezután megint Hegerberg villant, de ismét elmaradt a gól. Végül az utolsó húsz percre is úgy fordultak a csapatok, hogy 0-0 volt az állás, az izgalmak így még inkább fokozódtak. A 83. minutumban Abily szabadrúgása után kellett igyekezni felszabadítani a PSG-nek, ami sikerült is. A második félidőben inkább a Lyon dominált, s a 90. minutumban Marozsán eldönthette volna a finálét, de lövése nem talált kaput. Majd jött 6 perc ráadás! Végül így sem született gól a rendes játékidőben, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás!

IMG_20170601_230019

Mindvégig nagyszerű atmoszféra ölelte körül a játékosokat Cardiffban (forrás: twitter.com/UWCL)

A hosszabbítás során a Lyon volt pontosabb kapuralövések terén, ám a PSG újból felvette a címvédővel a versenyt. Találat viszont továbbra sem született, hiába volt toronymagas esélyese a döntőnek Marozsán együttese, jöhettek tehát a büntetők!

691277848_10893

Kemény, a végletekig kiélezett párharc után dőlt el a győztes kiléte (forrás: uefa.com)

A tizenegyespárbajt a PSG kezdte meg, Cristiane pedig betalált, ahogy azután Majri is értékesítette saját büntetőjét, így az első kör után egál volt az állás (1-1).

Majd Delannoy szerzett előnyt a PSG-nek, ami meg is maradt a második rúgások után, hiszen Le Sommer tizenegyesét védte a párizsiak kapusa (1-2)!

Ám Geyoro nem tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy megőrizze előnyét a francia fővárosi gárda, hiszen ezúttal ő hibázott, a Lyon kapusa is védett! Renard pedig betalált, ezzel visszaállt minden a régibe (2-2)!

Jött Delie a PSG részéről, aki belőtte a labdát, ahogy tette azt utána M’Bock Bathy is, így maradt a döntetlen (3-3).

Formiga sem hibázott, 4-3-ra ment a PSG, de a Lyon újfent egyenlített, hiszen Kumagai is értékesítette tizenegyesét (4-4).

Verónica Bouquete sem hibázott, majd Marozsán is belőtte a maga tizenegyesét, így hatodik sorozat után is iksz volt (5-5)!

Ezután Lawrence, valamint Abily is betalált, így folytatódott a küzdelem (6-6)!

Majd jött a PSG kapusa, Kiedrzynek, de nem talált kaput! A hálóőrök csatája döntött, hiszen Bouhaddi betalált, ezzel pedig kiélezett csatában dőlt el a Női BL-cím sorsa, újból nyert a Lyon (7-6)!

IMG_20170601_235558

Végezetül a Lyon játékosai kapusuk, Bouhaddi nyakába ugorhattak (forrás: twitter.com/UWCL)

Ha a vártnál jóval nehezebben is, de összejött tehát a címvédés Marozsánék számára, a Lyon kapusa pedig hős lett, közel 22 és fél ezer néző előtt pedig újból magasba emelhették a trófeát az elmúlt szezon győztes csapatának játékosai! Heroikus küzdelemmel ért tehát véget ez a Női Bajnokok Ligája szezon. Érdekesség, hogy a Francia Kupa döntőjében is ugyanezen két csapat mérkőzése tizenegyesekkel dőlt el – akkor 1-1 után – , és szintén 7-6-ra nyert a Lyon.

A sorozat gólkirálya a Wolfsburg magyarja Jakabfi Zsanett lett 8 találattal, holtversenyben a Bayern München játékosával, Vivianne Miedemával. 

Azonban ezzel nem áll meg az élet a női fociban sem, mi továbbra is beszámolunk a hölgyek labdarúgását érinti legrangosabb eseményekről!

UEFA NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, FINÁLÉ

Lyon – PSG • 0-0, büntetőkkel: 7-6A Női Bajnokok Ligája 2016/2017-es szezonjának győztese: Lyon!
Helyszín: Cardiff, Cardiff City Stadion – 22.433 néző

https://youtu.be/P-bp7_nLwYI

Nagy Dávid