Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi-védők Lengyelországban

Az idei gyengébb szereplés ellenére is két védő szerződött a Ferencvárosból Lengyelországba. Mindketten stabil tagjai voltak a tavalyi bajnokcsapatnak is, s az is közös bennük, hogy három évet játszottak Magyarországon. Emir Dilaver a Lech Poznan, Michal Nalepa pedig a Lechia Gdanks csapatához.

dila-510x311Lech hivatalos weboldala

Az osztrák Emir Dilaver a három év alatt 86 bajnokin játszott a Fradiban és két gólt szerzett. A védelem jobboldalán játszott két és fél évig, míg idén tavasszal védekező középpályást faragott belőle Thomas Doll. Harcos, csupaszív játékos, akinek a játékában azért rendre benne volt a hiba. Télen nem véletlenül szerződtette a Fradi Botka Endrét, már akkor sejteni lehetett, hogy nem marad a zöld-fehéreknél. Dilaver a hétközi kupadöntő sajtótájékoztatóján búcsúzott el Thomas Dolltól.

1833999-Michal-Nalepa-z-lewej-dzien-po-zdobyciu-Pucharu-Wegier-z-Ferencvarosi-TC-510x383Lechia hivatalos weboldala

A lengyel Michal Nalepa hazatért a Fraditól, ő a Lechia Gdanks játékosa lett. Három év alatta 73 bajnokin 2 gólig jutott.Az első évében nehezebb dolga volt, hiszen posztján akkor Mateos és Pavlovic mellett az ifjú Batik Bence is rendre helyet követelt magának. De előbbi kettő eligazolt, Batik megsérült, innentől kezdve megnyílt az út előtte a kezdőcsapatban. Játékában rendre benne volt a hiba, többször lassúnak is bizonyult, ennek ellenére a lengyel bajnokság élcsapata szerződtette.

Ami még érdekesség kettejük szerződésével kapcsolatban, hogy a hétvégén záruló lengyel bajnokság utolsó fordulójában eme két csapat éppen egymással játszik. Egy esetleges győzelemmel és Legia vereséggel akár a bajnoki cím is meglehet, hiszen mindketten két pontra vannak a télen a Fradiból a Legiába igazoló Nagy Dominik csapatától.

Endrődi Dávid