Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo: “A Real Madrid megmutatta, miért a világ legjobbja”

A Bajnokok Ligája döntőjében legyőzte a Real Madrid a Juventust, amellyel első csapatként a sorozatban meg is védte a címét. A meccs sztárja Cristiano Ronaldo volt, aki duplázni tudott, a lefújás után nyilatkozott a BeIN Sportnak. 

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates scoring their third goal with teammates

Forrás: indianexpress.com

Ronaldo először a 20. percben talált be, amire nem sokkal később Mandzukic válaszolni tudott, ám a második félidőben teljesen átvette a királyi gárda az irányítást, és először Casemiro, majd ismét Ronaldo szerzett gólt, és a legvégén a csereként beálló Asensio adta meg a kegyelemdöfést a Juventusnak. A portugál ezzel a negyedik BL-serlegét nyerte meg pályafutása alatt, ebből hármat a Real Madriddal, ami szerinte megmutatta, hogy a világ legjobbja.

“Zidane tudta, hogy nagyon jók vagyunk, és mi megmutattok, hogy a legjobbak vagyunk. Fantasztikus lezárása ez a szezonnak. Egész idényben erre készültünk, hiszen tudjuk, hogy a kupákat a végén lehet megnyerni. Zidane hozzáállása mindig pozitív volt, és végig bízott bennünk.”

A portugál nagyon boldog volt, hiszen a csapat érdemeiből jócskán kivette a részét,  a szezon végére óriási formába lendült, ami miatt megnőtt az esélye az Aranylabdára is. Célja viszont nem ez, hanem a triplázás.

“Mi vagyunk az első csapat a Bajnokok Ligája történetében, akik címet védtek, két gólt lőttem a döntőben, gólkirály lettem, szóval nagyon boldog vagyok. Ez egy újabb rekord a számunkra, amit megérdemeltünk. A következő cél, hogy megnyerjük a harmadik BL-címünket is, hogy ismét megmutassuk, hogy mi vagyunk a legjobbak.”