Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: David Villáék a hajrában nyertek – videóval

Valeri duplával hozta meg a 2015-ös bajnok sikerét öt meccses rossz szériát megtörve, míg Villáék a hajrában fordítva nyertek. Győzött a Kansas is, melyben Sallói is játszott, míg a Vancouver a másik újoncot gyűrte le az MLS, azaz a tengerentúli profiliga most hétvégi első játéknapján.

IMG_20170604_095544

Valerit ünnepelhették a társak, kinek duplájával szakadt meg a 2015-ös bajnok Portland nyeretlenségi szériája (forrás: twitter.com/TimbersFC)

Még tegnapra, azaz szombatra virradóan rendezték meg a hétvége nyitányaként az MLS 2017-es szezonjában a Portland Timbers – San José Earthquakes találkozót.

A vendégek sorsa akkor tűnt úgy, hogy megpecsételődött – majd ez be is igazolódott – , amikor Ceren egy perc leforgása alatt kétszer is sárga lapot kapott, így a 37. minutumban megfogyatkozott a vendég együttes.

Már az első félidőben is lefocizta a Portland a San Josét, és valóságos csoda lett volna, ha a hazaiak egyszer sem találnak be. A vendégeknek a gólszerzésre egyszer volt esélyük “igazán”, hiszen ennyiszer találták el a kaput, azt is a második játékrészben.

A szezont brilliánsan kezdő Valeri végül ezen a találkozón tért vissza régi önmagához, és hozta meg sikert csapatának, ugyanis is az ő duplájával a második félidő elején, majd annak legvégén nyert meccset a Portlandnek (2-0)!

A 2015-ös MLS szezon győztese ezzel öt meccs óta tartó nyeretlenségi szériáját törte meg, a duplázó Valeri pedig már 8 gólos! A Portland a sikere után a negyedik nyugaton, míg a San José ugyanitt a hatodik helyen áll.

Portland Timbers – San José Earthquakes • 2-0 (0-0)
Helyszín: Providence Park – 21.144 néző
Gólszerzők: Valeri (50., 90+4.), ill.
Kiállítás: – , ill. Ceren (37.)

https://youtu.be/qhJpRYzUl8g


FB_IMG_1496563441543

Callens döntötte el a hajrában a meccset a New York-i klub javára (forrás: facebook.com/newyorkcityfc)

Tegnap este, közép-európai idő szerint kilenc előtt vette kezdetét az UEFA Bajnokok Ligája fináléja, viszont akkor még az MLS első szombati meccsén javában játszottak a felek. Világszerte a BL-döntőre szegeződtek javarészt a tekintetek mikor a New York City – Philadelphia Union találkozó utolsó harmadában jártak a felek.

Végül pedig ezen az amerikai bajnokin pont ez az időszak lett a legizgalmasabb! Az első félidő gól nélkül ért véget, hazai labdatartási dominanciával, ám a vendégek is alakítottak ki helyzeteket, ahogy a City labdarúgói is. Az egyik legnagyobb helyzet 33. percben jött össze az első félidőben, amikor is hazai részről Harrison találta el a kapufát. A szünet utánra még dominánsabb lett a New York-i együttes, azonban mégis a Philadelphia szerzett előnyt! Sapong passza után Picault volt eredményes tizenhat méterről a 69. minutumban (0-1). A New York City a hajrára eszmélt – a 80. percben Chanot fejesével lett egál (1-1)! Majd úgy tűnt, nyerhet mégis a Philadelphia, de Alberg nagyszerű szabadrúgása után “csak” a kapufán csattant a labda a 84. percben! Ráadásul a pontszerzés sem jött össze a vendégeknek, ugyanis fordított a City! A mindent eldöntő találatot Callens szerezte, aki közelről tessékelte a labdát a kapuba, így a 85. minutumban kialakítva a végeredményt (2-1).

Sikere után keleten leelőzte a New York City a Nikolicsot is foglalkoztató Chicago Fire-t, így most utóbbi a harmadik, de még hátravan a hétvégi meccse, és 24 ponttal áll így is a chicagói alakulat, akárcsak a New York-i. A Philadelphia az utóbbi meccseken megingott, pedig volt egy kis jó szériája a Union csapatának, amely jelenleg a tizenegyből csupán a kilencedik szintén a Keleti Főcsoport tagjaként.

New York City – Philadelphia Union • 2-1 (0-0)
Helyszín: Yankee Stadion
Gólszerzők: Chanot (80.), Callens (85.), ill. Picault (69.)


Tegnap késő este a Kansas City is pályán volt, amely hazai környezetben látta vendégül és győzte le simán az újonc Minnesota Unitedet! A hazaiak nem sok teret hagytak a vendégeknek semmilyen tekintetben sem.

Az első félidő végén érkezett a hazaiak első gólja – a hosszabbítás második percében Opara talált be (1-0). A fordulást követően jobban ment a gólgyártás a Sportingnak, amely még kettővel toldotta meg előnyét. A szünet után nem sokkal Mendranda volt eredményes (2-0), majd a hajrában Abdul-Salaam is kivette részét a gólgyártásból, ezzel kialakítva a végeredményt (3-0)! A Kansas fiatal magyarja, Sallói Dániel is a siker részese volt, ugyanis a 75. percben váltotta Blessinget!

Ezzel a a sikerével a Nyugati Főcsoportban továbbra is élen áll a Kansas, míg ugyanitt csak a kilencedik a Minnesota.

Sporting Kansas City – Minnesota United • 3-0 (1-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park – 20.361 néző
Gólszerzők: Opara (45+2.), Mendranda (54.), Abdul-Salaam (87.), ill.


A Sporting meccsével egyidejűleg a Vancouver a másik újoncot, vagyis az Atlantát látta vendégül.

A kanadai klub is sima győzelmet hozott össze, hiába vezetett még az elején Garza korai góljával a vendég együttes (0-1), válaszul még a szünetig Waston duplázott, és átvette a vezetést a Vancouver Whitecaps (2-1)! A szünet után még egyet berámolt Montero révén a hazai együttes (3-1), így sima lett a vége, legalább is gólok tekintetében, ugyanis mezőnyben végig az Atlanta United játszott óriási fölényben! Ám a helyezeit a Whitecaps lőtte be nagyobb arányban, így otthon tartva a három pontot.

Jelen állás szerint a Nyugati Főcsoportban ötödik a Vancouver, míg az Atlanta keleten a nagyszerű szezonkezdés után csak a nyolcadik.

Vancouver Whitecaps – Atlanta United • 3-1 (2-1)
Helyszín: BC Place – 19.816 néző
Gólszerzők: Waston (31., 44.), Montero (68.), ill. Garza (7.)

Nagy Dávid