Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Döntőre pályázik Budapest

Hamarosan döntés születik a két év múlva esedékes nemzetközi kupadöntők helyszíneiről, és az egyik esélyese a versengésnek Budapest a Groupama Arénával.

GA_lowres_satya

Még nyitott kérdések sorjáznak, mely városokban rendezik a nemzetközi kupafinálékat, így a férfi-, és női Bl-döntőt, valamint az Európa-liga fináléját. Természetesen a Szuperkupáért zajló mérkőzés színhelye is kérdéses még, de aligha tévedünk nagyot, ha a hagyományoknak megfelelően Monacóban csap össze a Bajnokok Ligája-győztes, az El-nyertessel.

Budapest a női Bajnokok Ligája fináléra pályázik, a helyszín a Groupama Aréna lenne. Ehhez Asztanával kell versenyezni.

A férfiak döntőjét Baku vagy Madrid rendezheti. Minderről szeptember 21-én dönt az UEFA szervezete. Sőt, Baku beadta pályázatát az Európa-liga finálé rendezésére is, amelyre egy spanyol és egy török város is esélyes. A Szuperkupáért is igen sokáig versenyben volt Budapest, ám a szavazás előtti utolsó fázisban kikerült a rendező-jelöltek közül, így „csak” a Női Bajnokok Ligája-fináléja maradt.

Ugyanakkor az UEFA figyelembe veszi azt is, az adott országban mennyire szabad a sajtó, illetve mennyire tisztelik az emberi jogokat.

Gavalovits Sándor