Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Sampaoli kezdésként Brazília ellen győzött Argentínával! – VIDEÓVAL

A válogatott mérkőzések általában jóval kevesebb érdeklődést váltanak ki a futballszeretőkből, mint a tétre menő összecsapások, ugyanakkor előfordul, hogy egy-egy barátságos találkozó is igencsak felcsigázza a nagyérdeműt. Ilyen az is, amikor Brazília és Argentína csap össze egymással, bár az ő mérkőzéseiket ritkán lehet barátságos jelzővel illetni. Ma pedig meg is mérkőztek egymással a két futballnagyhatalom válogatottjai majd’ százezer néző előtt!

1_12Brazília kapujában a labda (fotó: zing.vn)

Az argentinok szempontjából külön pikantériája volt a meccsnek, ugyanis Jorge Sampaoli ezen a mérkőzésen mutatkozott be a gauchók kispadján!
Az összecsapás első nagy helyzete a 6. percben adódott, az albiceleste végigszáguldott a pályán, Di María került lövőhelyzetbe, de némileg kiszorított szögből a kapufát találta el! Az első negyed órára ennek ellenére a sok szabálytalanság, a játék tördelése volt jellemző. A 18. percben egészen tetszetős támadást rajzoltak fel a brazilok, csodálatosan fejlődtek fel a tizenhatoshoz, Renato Augusto lövése azonban kissé méltatlan lett ehhez képest, és fölé szállt. Négy perccel később ismét elképesztő kontrát vezetett a selecao, a végén Willian hozta helyzetbe Coutinhót, de kicsit mögé passzolt, így nem sikerült góllal befejezni az akciót. A 24. minutumban egy kisebb ellencsapással válaszolt Argentína, Di María lövése azonban erőtlen volt, simán fogta Weverton.

A 34. percben Filipe Luís vállalkozott távoli lövésre, de alaposan fölé tüzelt a brazil bal bekk. Nem sokkal később Di María lökete már jóval veszélyesebb volt a másik oldalon, kapásból bombázott kapura az argentin támadó, kellemetlenül süvítő lövését csak szögletre tessékelni tudta Weverton. A félidő vége előtt nem sokkal Dybala is hallatott magáról, a tizenhatos előteréből kanyarított kapu felé, de valamivel mellé ment a próbálkozás! A csattanó azonban az utolsó percre maradt: a 45. minutumban a brazil kapufáról szédült le a labda egy fejes után, a kipattanóra Mercado érkezett, és a hálóba lőtt! 0-1, közvetlenül a szünet előtt került előnybe az albiceleste!

A második félidő első tíz perce nem bővelkedett helyzetekben, holott a brazil csapatnak illett volna presszionálnia egy gólos hátrányban. Az 59. percben viszont már összejött egy komolyabb lehetőség a selecaónak, Coutinho megbolondította az argentin védelem jobb oldalát, majd lövése is jónak tűnt, de telibe találta a rossz helyen tébláboló Gabriel Jesust.  Három perccel később a kihagyhatatlannak tűnőt is kihagyta Brazília! Gabriel Jesus kiváló kiugratást kapott, el is vitte Romero mellett a labdát, lövését viszont a gólvonal előterében blokkolta a visszafutó Otamendi, hogy aztán a kipattanót kapufára vágja Willian! A 70. percben Coutinho végezhetett el szabadrúgást jó helyről, de fölé tüzelt.

A hajrához érve a gólszerző védőt, Mercadót elvesztette Argentína sérülés miatt, ekkor már egy alaposan felforgatott csapatot játszatott Sampaoli. A 76. percben a csereként beállt Correa jutott el lövőhelyzetig, Weverton viszont a helyén volt. A mérkőzés utolsó tíz percében szinte folyamatosan az argentin térfélen járt a labda, de a brazil válogatott képtelen volt igazán nagy helyzetet kidolgozni. Ráadásul a 92. percben Gabriel Jesust hordágyon vitték le a pályáról egy sérülés miatt, klubtársával, Otamendivel találkozott a csatár.
A mérkőzés vége már sokkal inkább a játékmegszakításokról, semmint a futballról szólt. Akárhogy is, végül Argentína legyőzte az ötszörös világbajnokot, Sampaoli nem akármilyen győzelemmel mutatkozott be a kétszeres világbajnok kispadján.

Felkészülési mérkőzés:

Brazília – Argentína 0-1 (0-1)
Helyszín: Melbourne, Melbourne-i Krikett Stadion (95 969 néző); Vezette: C. Beath (ausztrál)
Gólszerzők: Mercado (45.)
Sárga lapok: Paulinho (79.), Rafinha (80.) ill. Maidana (31.)

Brazília: Weverton – Fagner (Rafinha 73.), Thiago Silva, Gil, Filipe Luís – Fernandinho, Paulinho (Giuliano 82.) – Willian, Renato Augusto (Douglas Costa 66.), Coutinho – Gabriel Jesus (Taison 92.). Szövetségi kapitány: Tite

Argentína: Romero – Otamendi, Maidana, Mercado (Mammana 75.) – Biglia, José Gómez (Tagliafico 53.), Banega (Lanzini 81.) – Di María, Dybala (Guido Rodríguez 69.), Messi – Higuaín (Correa 46.). Szövetségi kapitány: J. Sampaoli

Videó a gólról:

http://www.dailymotion.com/video/x5prulz_gabriel-mercado-goal-hd-argentina-1-0-brazil-09-06-2017-hd_sport