Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keretet hirdetett Új-Zéland

Egy emberét kell mellőznie az új-zélandi válogatottnak. Ennek ellenére erős kerettel vágnak neki az oroszországi kalandnak.

18604974

Egy rutinos védőt nélkülöznie kell az új-zélandi válogatottnak, mivel Winston Reid sérülés miatt kénytelen kihagyni a tornát. 2010 óta erősíti a Kalapácsosokat Angliában, és a csapatkapitányi karszalagot is ő viseli a válogatottban, azonban most Chris Wood fogja pótolni őt. A 25 éves csatár szintén Angliában futballozik, és jelenleg a Leeds United szolgálatában áll.

Új-Zéland június 17-én kezdi meg a tornát Szentpéterváron a házigazda oroszok ellen. Ezt követően Szocsiba utaznak, ahol Mexikó lesz a következő ellenfelük. Végül visszatérnek Szentpétervárra, hogy a zárókörben összecsapjanak az Európa-bajnok Portugálokkal.

A csapat nem rendelkezik jó statisztikával a konföderációs kupákról. Az elmúlt három tornán – amire kijutottak – még mérkőzést sem sikerült nyerniük. 2009-ben, Dél-Afrikában mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek, és sereghajtóként búcsúztak a csoportból. 2003-ban mindhárom találkozójukon veszteséként hagyták el a pályát. 1999-ben is hasonlóan jártak, mint 4 évvel későbbi kupán. Az együttes bízik benne, hogy idén megtörik ez a rossz széria, és Oroszországban már pontokkal gazdagodnak a csoportkörben. A továbbjutáshoz viszont nagyon össze kell szedniük magukat, mivel a kvartett rendkívül erős.

Ezzel a kerettel vágnak neki az idei tornának:

Kapusok: Stefan Marinovic (SpVgg Unterhaching/Germany), Tamati Williams (RKC Waalwijk/Netherlands), Glen Moss (Newcastle Jets/Australia)

Védők: Andrew Durante (Wellington Phoenix), Thomas Doyle (Wellington Phoenix), Storm Roux (Central Coast Mariners/Australia), Michael Boxall (SuperSport United/South Africa), Kip Colvey (San Jose Earthquakes/USA), Themi Tzimopoulos (PAS Giannina/Greece), Deklan Wynne (Vancouver Whitecaps/Canada), Sam Brotherton (Sunderland/England), Tommy Smith (Ipswich Town/England), Dane Ingham (Brisbane Roar/Australia)

Középpályások: Bill Tuiloma (Marseille/France), Clayton Lewis (Auckland City), Michael McGlinchey (Wellington Phoenix), Ryan Thomas (PEC Zwolle/Netherlands), Marco Rojas (Melbourne Victory/Australia), Alex Rufer (Wellington Phoenix)

Csatárok: Chris Wood (Leeds United/England), Monty Patterson (Ipswich Town/England), Shane Smeltz (Borneo FC/Indonesia), Kosta Barbarouses (Wellington Phoenix)

kép: stuff.co.nz

Nagy Gábor