Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Lewa és Jovetic is mesterhármast lőtt – videóval

Nem történt meglepetés a 2018-as világbajnokság selejtezőkörében az E csoportban, minden a papírforma szerint történt. Lewandowsi mesterhármassal intézte el a románokat, ahogy Jovetic is az örményeket. A dánok is nagyon simán nyertek a kazahok ellen. A lengyelek továbbra is magasan vezetik a csoportot. 

DB_LFlvXgAQ_ETi

Forrás: Fifa World Cup Twitter

Lengyelország – Románia: 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Lewandowsi (28. – büntetőből, 57. 62. – büntetőből) ill. Stancu (77.)
Kiállítás: – ill.

Próbálta felvenni a versenyt a lengyelek ellen a román válogatott, de nem igazán sikerült nekik. Próbálkoztak és támadtak, de jobban játszottak a hazaiak. A 28. percben Cristian Sapunaru  húzta vissza ellenfelét mezénél fogva a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Robert Lewandowski állt a tizenegyesponthoz, és magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Többet támadt ezután a lengyel válogatott, és a 38. percben meg lehetett volna a második találat is, miután Lewandowski becselezte magát a tizenhatoson belülre, de a kapus pont jókor jött ki a kapujából.

A második félidőben viszont már sikerült növelni az előnyüket. Az 57. percben Piotr Zielinski tökéletes szöglete után Lewandowski  fejelt a jobb alsó sarokba. A következő gólra sem kellett sokat várni, főleg miután egy újabb tizenegyest ítéltek meg a lengyeleknek. Ehhez is Lewandowski állt oda a 62. percben, aki másodjára sem hibázott. A románok reményei itt már elszálltak, de nem adták még a fel a mérkőzést. A vendégek erőfeszítései sikerrel jártak a 77. percben, amikor Bogdan Stancu távoli lövése egy védőn megpattanva a kapuban landolt. A szépítő találat ellenére sem tudott már felzárkózni a román válogatott, így a lengyelek könnyedén nyerték meg a mérkőzést.

Montenegro – Örményország: 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Beciraj (2.), Jovetic (28. 54. 82.) ill. Koryan (89.)
Kiállítás: – ill.

A montenegróiak már rögtön  a 2. percben betaláltak Beciraj révén, Jovevic lapos passzát követően. A fölény az egész mérkőzésen megmaradt, amit leginkább Jovetic jelentett, aki háromszor is betalált a mérkőzésen. Először a 28. percben egy lapos távoli lövésből, másodszor az 54. percben, szintén egy távoli, de csavart lövésből, és végül a 82. percben egy gyönyörű ollózó mozdulat után szerzett gólt. Az Mkhitaryannal felállt örmény válogatottnak esélye sem volt, ám a 89. percben szépíteni tudtak. A Manchester United játékosa adta a gólpasszt Koryannak, aki a tizenhetes széléről juttatta a labdát a kapuba.

Kazahsztán – Dánia: 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Kuat (76.) ill. Jorgensen (27.), Eriksen (50. – büntetőből), Dolberg (81.)
Kiállítás: Islamkhan (43.) ill.

Nem játszott rosszul Kazahsztán, de még így sem volt esélye Dánia ellen. Az első félidőben meg is szerezték az északiak a vezetést Jorgensen révén, majd a játékrész vége előtt Islamkhannak kellett elhagynia a pályát a hazaiak csapatából, aki egy durva szabálytalanság miatt egyből piros lapot kapott. A második félidőben Eriksen növelte a dánok előnyét tizenegyesből. A 76. percben Kuat révén összejött a szépítés Kazahsztánnak, de a 81. percben Dolberg végleg eldöntötte a mérkőzést.

A tabella állása az E csoportban:

ecsop