Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: A hajrában mentett pontot Szerbia

Vasárnap sem pihentek a válogatottak. A jövő évi világbajnokságra folytatódtak a selejtezők. A D jelzetű kvartettben kétség kívül a legtöbben a szerb-walesi összecsapást várták. Rajuk kívül pályára lépett Moldova és Ausztria csapata is.

garethbale-cropped_1iuwzyqfvn5m11mgyf7g5743q1

Szerbia – Wales 0:1 (0:1)
Gólszerző: – ill. Ramsey (35. – büntető)

Írország vezeti a csoportot, azonban Szerbia és Wales is szorosan az első helyezett nyomában van, így parázs csatára számíthattunk. Az első komolyabb helyzetre fél órát kellett várni. Mitrovic kapott remek labdát, de a befejezés már nem volt ennyire parádés, mivel jócskán a kapu mellé lőtt. A 35. percben Kostic túl keményen lépett fel ellenfelével szemben a büntetőterületen belül, így tizenegyest rúghatott Wales. Ramsey a kapu közepébe vágta a labdát, ezzel juttatta előnyhöz hazáját.

A második félidőben a szerbek az 1 gólos hátrány ellenére sem adták fel a reményt. Ugyan komoly helyzetet a 74. percig nem tudtak kialakítani, de egyetlen villanás elég volt arra, hogy az eredményjelzőn módosuljon a kiírás. Prijovic küldött pontos labdát a kapu előterében Mitrovic elé, akinek már csak annyi volt a dolga, hogy a hálóba juttassa a játékszert. Ez a találat 1 pontot ért Szerbiának. A kijutásért folytatott verseny, így továbbra is nyílt maradt az élmezőnyben.

Írország – Ausztria 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Walters (85.) ill Hinteregger (31.)

Értékes pontokat veszített el a listavezető ír válogatott Ausztriával szemben. A 31. percben az Augsburgot erősítő Hinteregger csapott le a beadásra, és a bal sarokba juttatta a labdát. Az első játékrészben több találat nem esett, így a vendégek előnnyel vonulhattak szünetre.

A második játékrész elején Ausztria és Írország is ordító helyzetet hagyott ki. Se Duffy, se Junuzovic nem járt sikerrel. A 85. percig kellett várni az egyenlítő találatra. Az osztrák védők nem voltak a helyzet magaslatán, és Walters sikeresen el is tudta csenni tőlük a labdát. Ezt követően már csak annyi dolga volt, hogy a hálóba juttassa a játékszert, ezzel mentve pontot hazájának. A döntetlen azért is fájhat az íreknek, mivel a 88. percben Duffy ugyan betalált, de a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot.

Moldova – Grúzia 2:2 (2:0)
Gólszerzők: Ginsari (15.), Dedov (36.) ill. Merebashvili (66.), Kazaishvili (70.)

A csoport utolsó két helyezettje feszült egymásnak a mai estén. Moldova kezdte jobban az első félidőt. A 15. percben Ginsari szerezte meg hazájának a vezetést, majd a 36. percben Dedov már két gólosra növelte az előnyt. A szurkolók így bízhattak benne, hogy már most eldőlt a három pont sorsa. A vendégek azonban nem adták fel. Merebashvili a 66. percben szépített. 4 perccel később Kazaishvili pedig egyenlíteni tudott. Moldova 2 gólos előnyt engedett ki a kezéből, így meg kellett elégednie a válogatottnak az 1 ponttal.

https://www.youtube.com/watch?v=rNRF0i9DVR4

1

kép: performgroup.com

Nagy Gábor